Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni DAF Yollarda

Yeni DAF Yollarda
22 Eylül 2021 - 20:20 'de eklendi ve 2197 kez görüntülendi.

Ve Tarih XF XG ve XG+serisi ile yeni DAF’ın amiral gemisine tanıklık ediyor. Avrupa da uzun yol taşımacılığında devrim yapan Hollandalı’lar bu tip kabinleri sunmada öncüdürler zorlu bir rekabette İsveçli rakipleri Volvo‘nun ilk Globetrotter serisi ile de hatırlamak daha adil olur. 20’nci yüzyılın sonundan günümüze trendi belirleyen marka, aerodinamiği iyileştirmek ve şoförler için daha sağlıklı bir yaşam ve kabin uzunluğunun artırılmasına izin veren Avrupa birliği yasalarını da uygulayan ilk DAF Trucks oldu.

Ağır ticari araçlar dünyasında, her on yılda bir, yenilikler görmeye devam ediyoruz. Köşeli ve daha geniş tasarımı ile diğer markaların eskiyen yüzlerinden sıyrılarak yine ilkleri hayata geçirerek beğeni kazandı. Önceki nesile oranla çok daha işlevsel ve konforlu olan yeni seriler, ilk olarak Avrupa da düzenlenen tanıtımlarla sektörün beğenisini kazandı.

İlk 1985 yılında DAF 3300 Ati Space Cab ardından 1994 yılında DAF 95 Avrupa kamyon pazarının en büyük kabinini üretmiş ,DAF 95XF 1998 ve DAF XF105 serisi ile 2007 yılında ,DAF XF105 ile 2018 ”Truck Of The Year” ödüllerini alarak ”Super Space Cab” geleneğini 2021 yılına kadar devam ettiriyor.95 serisi normal serisinden 20 cm uzayan kabin daha geniş ve uzun alan sağlarken, iç yüksekliğinin 2,25 m (motor tünelinden 1,94 m) olması, yüksek hareket kabiliyeti, büyük dolapların alanları gibi rahatlıklar sağlamasının yanı sıra dış görünümünün de heybeti ile kullanıcısına ayrı bir fiyakalı özgüven vermişti.

TÜRKİYE PAZARI

Türkiye pazarı için şu an bir gelişme yok 2022 itibari ile başlaması öngörülüyor.Avrupa pazarında teslimatları başladı ancak seri üretim 2021 yılının son çeyreğinde seri üretim XF, XG ve XG + Ekim ayında başlayacak.

DEVRİMİ DAF XG+ YAPTI

Tarih tekerrür ediyor, DAF Trucks XG ve XG+ kabinleriyle 2,59 metre uzunluğunda bir kabin sunuyor.Bir kez daha, uzun yol taşımacılığında söyleyecek çok şeyi olacak kamyon ve çekicinin öncüsü.Şu ana kadar yollarda şimdiye kadar benzer bir şey sunan tek Avrupalı ​​rakip ,mevcut Globetrotter’ın FH XXL serisine sahip olan ise Volvo Kamyon grubu .

Volvo Trucks FH’lerine 25 santimetre eklemekle yetindi şimdiler de ise Volvo ”Efficieny Concept Truck’‘ ile toplam da 42,5 cm uzunluk ve genişlikle yenilikleri Brezilya’dan duyursa da,DAF XG ve XG+, 2,29 metre uzunluğu ile yeni XF’ye kıyasla 33 cm daha büyüdü.

ÜÇ FARKLI KABİN

Şimdilik ”XG + Bundan Daha İyi Olamazdı”

XF, XG ve XG+ tamamen yeniden tasarlandı. Tüm geliştirme prosedürü 7 yıl sürdü ve bir milyar Euro’yu aşan yatırım yapıldı.Yeni DAF üç farklı kabinle satışa sunulacak.Yeni XF serisinin haricinde Yeni DAF XG ve XG Plus + serisi bulunuyor.XG + serinin en büyük kabinine sahip. Yeni DAF ayrıca daha uzun yataklı bir kabin değil,aynı zamanda 20 cm daha fazla bir dingil mesafesi de sunuyor.XF’nin standart kabini öne doğru 160 milimetre uzatılmış, XG modelleri de arkaya 33 santimetre eklenmiş.Kabinlerdeki yükseklik 1.90 ile 2.22 milimetre arasındadır.

Ancak aerodinamik olarak yapılan değişiklikler römork ve dorselerde standartları nasıl etkileyecek? Bu da teknik mevzuatla kafalarda ayrı bir soru işareti.

Yeni nesil DAF XG + (plus) 2,69 uzunluğa 2.22 metre yüksekliğe 12,5 metreküp iç mekanla kabinde şöforün konforu için standartları yeniden belirliyor.Ve bugün itibari ile eski nesil olan DAF XF Super Space Cab serisinden de yüzde 14 daha fazla hacme sahip bir yenilik sunuyor.

DAF’ın yeni kabini, Avrupa birliği yasaları ile kabinlerde uzunluk yükseklik boyutlarına ilişkin yeni standartları hayata geçiren ilk marka oldu.DAF’ın tüm yeni kabin konseptlerinde üç basamak mevcut.Yeni DAF XF, 175 mm’lik bir motor tüneline sahip, XG ve XG+, 50 mm’lik bir yükselme ile neredeyse düz bir zemine sahiptir.

DAF serisinin dışı açıkça yeni, ancak kabinin içinde çok şey değişti.Tüm kabin konsepti yeni.Şöfor mahalinde isteğe bağlı bir dokunmatik ekranda sağda 10 inçlik bir dijital gösterge ekranı bulunuyor.Bununla birlikte, gösterge panelinde ayrıca hızlı kullanım için çeşitli fiziksel düğmeler bulunuyor,ancak tüm sürüş işlevleri için direksiyon simidi üzerinden de çalışma imkanı sunuyor.Ayrıca tüm yataklar kabinin büyümesi ile 2.20 cm uzunluğunda, XG ve XG+serisinde ise yataklar 80 cm genişliğinde yenilenmiş.

Yeni nesil uzun yol serisi ile ilk tanışmamızın ardından şimdilik ”bundan daha iyi olamazdı” demiştik.DAF XG’nin kabini fütüristik bir çalışma ortamını sundu.Bu uzun kabinler, yeni düzenlemelerinin sonucudur.

YENİ DAF XF, XG VE XG + :

  • Yeni DAF XG ve XG +, 33 santimetrelik ek kabin uzunluğu sunuyor Bunun hem aerodinamik hem de iç mekan ferahlığına önem vermiş.
  • DAF Trucks, XF, XG ve XG + serilerinde manuel şanzıman artık yok.
  • DAF Trucks tarafından sunulan yeni seriler, 530 beygire kadar mevcut. Dizel motorların yanı sıra geleceğin elektrikli ve hidrojen yakıtlı motorlu seçeneklerde sunacak.
  • Ekipman, elektrikli park freni, dikiz aynaları yerine kameralar.
  • En temsili özelliklere sahip XF serisi yalnızca 6.912 kg’dır.
  • Yeni Nesil XF, öncekinden 75 mm daha alçak bir kabine sahiptir.
  • Yeni XF’nin iç yüksekliği 1900 ile 2075 mm arasındadır.
  • DAF XG model kabinin iç kısmı, 1.980 ile 2.105 mm arasında bir iç yükseklik sunuyor.
  • XG ve XG+ modellerindeki kabinler, Yeni Nesil XF’den 125 mm daha uzun.
  • Yeni kamyonlar, aerodinamiği ve güvenliği artıran 160 mm’lik bir ön uzama özelliğine sahiptir.
  • XG + kabin 12,5 m3’lük bir iç hacme sahiptir (mevcut XF Super Space Cab’tan %14 daha fazla) ve koltuklar (her ikisi de döndürülebilir) ve direksiyon kolonu için yeni ayar aralıklarına sahiptir.
  • XG ve XG + modellerinin yatakları, tüm uzunlukları boyunca 2,22 m uzunluğunda ve 80 cm genişliğindedir.
  • DAF Relax Bed, dinlenme sırasında baş, sırt ve bacakların optimum şekilde desteklenmesi için bağımsız topper ile mekanik veya elektriksel olarak ayarlanabilmektedir.
  • XG +, isteğe bağlı olarak, motor kapalıyken bile kabinin otomatik olarak soğutulması ve ısıtılması için tam entegre bir Park Klimasına sahiptir.
  • Yeni XG+, 2.145 ile 2.200 mm arasında bir iç baş mesafesine sahip.
  • Yeni XG ve XG +, sürücüye daha fazla alan ve konfor sağlamak için arkada 33 cm daha fazla kabin uzunluğu sunar.
  • XG ve XG + modellerinde daha uzun dingil mesafesi (4.000 mm).
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER