Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Volvo Trucks Volvo FH 90 CM Daha Uzun Kabinle Geliyor

Volvo Trucks Volvo FH 90 CM Daha Uzun Kabinle Geliyor
16 Ocak 2024 - 18:17 'de eklendi ve 2336 kez görüntülendi.

Volvo bugün Avrupa pazarına yönelik yeni ağır kamyon serisinin gelişini duyurmaya başladı. Aero adı verilen yeni FH serisi, daha büyük ve daha aerodinamik bir kabine sahip olacak ve şöfor için daha ferah ve geniş, düşük yakıt tüketimi ile daha fazla güvenlik sağlayacak.

Çekici ve kamyonlarda daha geniş kabinlere yönelik Avrupa Birliği’nin 2022 yılında uygulamaya başladığı ”96/53/EC” kanun ve yönetmeliğine uygun olduğu belirtiliyor. Bu kanunla artık çekicilerde kabinler 90 cm daha uzun olabiliyor ve ön kısım biraz daha uzun olabiliyor.Bu, şöfor için de 25 santimetre daha fazla alan ve daha geniş bir yatak anlamına geliyor.

Volvo Trucks, 29 Ocak Cuma günü basını yeni bir ürünün lansmanını yapacak. İsveçli üreticinin kısa süre önce sosyal ağlarda yayınladığı ilk tanıtım videosuna bakılırsa, FH için yeni, daha aerodinamik bir kabin görebiliriz… Ön cam ile kabinin önü arasındaki boşluğa bakılırsa, daha da geniş olduğunu görebiliriz. Bu nedenle Volvo Trucks, DAF’ın XG+ kabinine gerçek bir alternatif sunan ilk üretici olabilecek mi? Ancak ”A” harfinin anlamı hala Nato toplantısında konuşulan devlet sırrı gibi.

Volvo’nun yeni çekici ve kamyonlarına ilişkin duyurular uzun süredir var olan bir bilgi. Ön gövde tamamen yeni bir ızgara tasarımı var, ardından bu markaya özgü yeni V farları da görebiliyoruz ve son olarak da yeni kabinin hatlarını görebiliyoruz. Selefine göre çok daha çıkıntılı bir ön gövdeye, daha eğimli bir tavana ve ayna yerine kameralar bulunuyor. 2021 yılına geri dönerseniz hatırlayacağımız şey Brezilya da test edilen daha önce haberini yayınladığımız TIKLA OKU Volvo Efficiency Concept Truck’ın prototipi idi bu yeni kabin büyük ölçüde buna benziyor.

Yeni FH daha geriye doğru 90 CM daha uzun bir kabine sahip. Yeni bir sürüş ve rahatlığına daha büyük bir yatağa sahip olacağını ve bu sayede sürücü koltuğu ile yatak arasında daha geniş bir alan sağlanacağını gösteriyor.

Görsel değişikliklerin yanı sıra yeni kamyonların iç mekanda da önemli güncellemeler alması bekleniyor. Volvo tarafından tescil edilen patentler, yeni modellerin daha geriye doğru bir sürüş pozisyonuna, daha büyük bir yatağa sahip olacağını ve bu sayede sürücü koltuğu ile yatak arasında ekstra alan sağlanacağını gösteriyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER