Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Volvo Otobüs Grubu 9700 ve 9900 Üretimini Durdurdu

Volvo Otobüs Grubu 9700 ve 9900 Üretimini Durdurdu
04 Temmuz 2024 - 12:54 'de eklendi ve 498 kez görüntülendi.

Volvo otobüs grubu ”Volvo Buses” 9700 ve 9900 otobüs serisinin üretimini durdurmaya karar verdiği bildirildi. Sunsundegui ile yapılan anlaşmadan çekilme kararı aldı. İspanyol otobüs karoseri üreticisi Sunsundegui’nin bu kararı ispanya basınına göre ”çok yüksek ek yatırım gerektirdiği için işbirliğinin karlı hale getirilmesinin mümkün olmaması ” yönünde. Ancak Volvo otobüs grubundan üreticinin kendi üretimleri için otobüs şasi tedariği devam edecek.

Geçtiğimiz yıl Volvo,Polonya Wroclaw’daki otobüs fabrikasını kapatacağını duyurmuştu ve şehirler arası üst sınıf olan 9700 ve 9900 serisi otobüslerin üretiminin akibeti ise belirsizdi. Bu belirsizliğin ardında Volvo karoseri üreticileri ile mevcut seri otobüslerini üreteceğini duyurmuştu. Son olarak Volvo ile Sunsundegui,arasında üretim için anlaşma imzalanmış ve 2024 yılında İspanya’da üretime başlamayı planlamıştı. Planlanan üretim için, birçok ekipman Volvo Buses’ın Polonya’daki eski fabrikasından İspanya’nın Navarre kentindeki otobüs karoser üreticisi Sunsundegui’ye taşınmıştı. Ancak Volvo otobüs grubunda işler istenildiği gibi iyiye gitmedi ve bugün 9700 ve 9900 serisi otobüslerin üretiminin durdurulduğu duyuruldu.

Volvo, Sunsundegui ile birlikte 9700 ve 9900 serisinin üretimini durdurdu. Volvo otobüs grubu artık ucuz işçilik ve maliyetleri ile Orta doğu’daki üretici ile mi yoluna ilerleyecek? Yoksa Avrupalı mı? Bu sorunun cevabı ise henüz yok.Volvo otobüs grubunun başarısız olduğu bu iki seri için tekrar ne zaman satışa sunabileceği ise bilinmiyor.

Konuya dair, Volvo otobüs grubu www.bussmagasinet.no‘ye açıklamalarda bulunmuş.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER