Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Volvo Otobüs Grubu 9700 9900 Serisi Üretimini İspanyol’lara Devretti

Volvo Otobüs Grubu 9700  9900 Serisi Üretimini İspanyol’lara Devretti
05 Mayıs 2023 - 1:52 'de eklendi ve 624 kez görüntülendi.

Volvo, geçtiğimiz ay Wroclaw Polonya’daki otobüs fabrikasını kapatacağını duyurmuştu ve şehirler arası üst sınıf olan 9700 ve 9900 serisi otobüslerin üretiminin akibeti ise belirsizdi.Volvo‘nun çarpıcı ‘‘Z” tasarım otobüsü, yüksek tasarım kalitesi ile dikkat çeken serisi artık İspanyol’lar tarafından üretilecek.Volvo geçtiğimiz günlerde ise Avrupa pazarına yönelik şehir otobüslerinin üretimi için de Mısır’lı MCV ile bir ortaklık imzalamıştı.


Sunsundegui İle Niyet Mektubu

Volvo Buses, Volvo 9700 ve Volvo 9900 lisansı altında karoser üretmek amacıyla otobüs karoser üreticisi İspanyol Sunsundegui ile bir Niyet Mektubu (LOI) imzaladı. Üretimin 2024’te başlaması ve piyasaya ilk modellerin 2025’te satışa sunulması bekleniyor.

Volvo Buses Kıdemli Başkan Yardımcısı Dan Pettersson, “Deneyimlerimize göre mükemmel yeteneklere sahip çok profesyonel bir şirket” ve “Birçok Avrupa pazarındaki gereksinimleri ve talepleri karşılama kapasitesine sahip ve müşterilerimiz tarafından büyük beğeni topluyor. Birlikte, sektöre öncülük edecek bir dizi premium otobüs geliştireceğimizden eminiz.” dedi.

İspanya merkezli Sunsundegui, Avrupa çapında premium otobüsler üreten bir marka. Volvo otobüs şasisi üzerine inşa edilmiş karoserleri oldukça mevcut.Avrupa pazarlarındaki geniş müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış birkaç yeni farklı model de geliştirdi. Anlaşma, Volvo Buses’in 2022’de piyasaya sürülen Volvo 9700 ve Volvo 9900 için yeni, yakıt tasarruflu yolcu otobüsü platformunun karoserlerini de içeriyor.

“Volvo Buses ile ortaklığı dört gözle bekliyoruz”

Sunsundegui CEO’su José Ignacio Murillo, Volvo ile; “Sürdürülebilir, güvenli ve verimli otobüs seyahati sağlama taahhütlerini paylaşmak, başarılı bir ortaklık için sağlam bir zemin yaratıyor” diyor.

Ayrıca Volvo Buses Kıdemli Başkan Yardımcısı Dan Pettersson,” MCV ile ortaklığımızın yanı sıra, Sunsundegui ile birlikte çalışmak, Avrupa’daki müşterilerimiz için premium otobüsler, şehir ve şehirlerarası otobüsler için eksiksiz bir teklif geliştirmemize destek olacak ” diyor. “İş modelimiz, dünyanın önde gelen karoseri üretici ve geliştiricilerinden bazılarıyla daha yakın çalıştığımızı görecek ve kendi alanlarımızdaki uzmanlığımızı ve yeteneklerimizi birleştirmemizi sağlayacaktır. Bu da, her müşterinin benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için çözümler geliştirme ve uyarlama yeteneğimizi artıracaktır.”

Avrupa’daki yeni iş modeline göre, Volvo Buses müşteri arayüzü olarak kalacak ve hem yaklaşan yeni teklifler hem de bugün filolarında Volvo otobüsleri bulunan müşteriler için çalışma süresi hizmetleri ve yedek parça sağlamaya devam edecek.

Meksika ve Kuzey Amerika’da bulunan üretimler ise Avrupa’daki değişimden etkilenmeyecek.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER