Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mısır Otobüs Üreticisi MCV Volvo Otobüs Grubu İle Avrupa’ya Üretim Yapacak

Mısır Otobüs Üreticisi MCV Volvo Otobüs Grubu İle Avrupa’ya Üretim Yapacak
26 Nisan 2023 - 23:40 'de eklendi ve 490 kez görüntülendi.

Ortadoğu’lu MCV’nin, iki ve üç akslı standart Volvo 7900E 12m (Volvo 7900 Electric) ve Volvo 7900E (Volvo 7900 Electric Articulated) ve şehirlerarası,yakın mesafe otobüsleri için kasa üretmek amacıyla üstyapı imalatçısı MCV (Manufacturing Commercial Vehicles) ile bir Niyet Mektubu (LOI) imzaladı. 2024 yazında seri üretime başlanması planlanıyor ve ilk elektrikli otobüslerin 2025 başında Avrupa’daki müşterilere teslim edilmesi bekleniyor.için lisans altında karoseri üretmesi planlanıyor.

Avrupa pazarında kentsel ve bölgesel sektör için elektrikli otobüsleri için yapılar inşa etmeyi planlıyor. Seri üretimin 2024 yazında başlaması planlanıyor ve ilk elektrikli otobüsler 2025’in başlarında Avrupa’daki müşterilere teslim edilecek.

MCV (Manufacturing Commercial Vehicles) 1994 yılında kurulmuş. Merkezi Mısır Kahire de.Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika ve Latin Amerika gibi pazarlara küresel olarak ticari araçlar tedarik etmektedir. MCV yıllık 10.000 otobüs üretim kapasitesine sahiptir.

Volvo Buses Kıdemli Başkan Yardımcısı Dan Peterson şunları söylüyor: “Avrupa standartlarını ve gereksinimlerini karşılayan yüksek kaliteli gövdeler üretme deneyimine ve yetkinliğine sahip oldukları için MCV ile ortaklığımızı derinleştirmekten çok memnunuz.” “Harici eğitimli bir tasarımcıyla çalışmak, pazar ve müşteri taleplerini daha iyi karşılamak için bize daha fazla esneklik sağlıyor.”

MCV’nin, iki ve üç akslı standart Volvo 7900E 12m (Volvo 7900 Electric) ve Volvo 7900E (Volvo 7900 Electric Articulated) için lisans altında gövdeler üretmesi planlanıyor. Şehirlerarası sektör için Volvo Buses ve MCV, bir elektrik teklifi geliştirmek için birlikte çalışacak. Daha önce de belirtildiği gibi, şasi üretimi Boras ve Uddevala, İsveç’teki Volvo otobüs fabrikalarında devam edecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER