Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Van Hool TDX25E Elektrikli

Van Hool TDX25E Elektrikli
19 Kasım 2021 - 15:09 'de eklendi ve 1023 kez görüntülendi.

Pille çalışan CX45E şehirler arası elektrikli otobüsünün piyasaya sürülmesinin ardından Van Hool, dünyanın ilk elektrikli tahrikli çift katlı tur otobüsü olan TDX25E’yi geliştirdi.

Belçikalı otobüs üreticisi Van Hool, dünyanın ilk pilli elektrikli çift katlı uzun yol otobüsü olduğunu iddia ettiği TDX25E’yi duyurdu.Elektrikli otobüs toplam 69 yolcu kapasitesine sahip, menzili ise 500 kilometre. Van Hool pilleri Proterra’dan satın alırken, aktarma organları da Siemens’ten.

Van Hool TDX25E, yalnızca Kuzey Amerika için tasarlanmış. Aynı zamanda, bir yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana 22 adet satılmış olan, yine Kuzey Amerika’ya giden, pille çalışan Van Hool CX45E ailesinin ikinci üyesi.Van Hool talep olması durumunda elektrik uzun yol otobüsü konseptini Avrupa’da sunmaya her zaman hazır olduğunu belirtiyor. Bu amaçla, elbette bir AB homologasyonu da gerçekleşecektir. Şimdiye kadar müşterilerden çok sayıda ilgi oldu, ancak henüz satış anlaşması yapılmadı.

Van Hool CEO’su Filip Van Hool: “Amerikalı müşteriler, ilk akülü elektrikli tur otobüsümüz CX45E’nin sürüş deneyimi konusunda çok hevesliydi. Bu nedenle, hızla işe koyulduk ve daha yüksek bir yolcuya sahip, akülü elektrikli bir çift katlı otobüs geliştirdik. Geçmişte elektrikli tahriklerle ve son zamanlarda CX45E ile topladığımız kapasite, en yeni Van Hool çift katlı TDX25E’nin hızlı geliştirilmesinde ve kapsamlı testlerinde bize çok yardımcı oldu. “

Van Hool, bağımsız bir Belçikalı otobüs, yolcu otobüsü ve endüstriyel araç üreticisidir. 1947 yılında kurulan şirketin merkezi Koningshooikt’tedir. 2022’de şirket 75 yaşına giriyor. Üretilen araçların büyük çoğunluğu Avrupa ve Kuzey Amerika’ya yönelik. Van Hool’un dünya genelinde çoğunluğu Koningshooikt (Belçika) ve Üsküp’teki (Kuzey Makedonya) üretim tesislerinde çalışan yaklaşık 3.500 personeli bulunmaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER