Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Van Hool İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüs Kuzey Amerika’ya

Van Hool İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüs Kuzey Amerika’ya
21 Aralık 2020 - 18:51 'de eklendi ve 1249 kez görüntülendi.

Van Hool İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüs. İlk Van Hool CX45E Belçika’daki fabrikadan çıktı ve şimdi ABD’ye gönderildi. Otobüs Busworld 2019’da görücüye çıkmıştı ve Kuzey Amerika pazarına hitap ediyor.Akü modüllerinin tedarikçisi olarak Van Hool, ağır araçlar (ve ayrıca komple otobüsler) için akü teknolojisi üreten ABD merkezli Proterra . 

Van Hool CX45E, Van Hool’un Kuzey Amerika’daki distribütörü olan ABC Otobüs Şirketleri tarafından pazarlanmaktadır. 2021’in ilk yarısında ABD’ye 10 araç daha gönderilecek. Tamamen elektrikli CX45E ilk olarak Kuzey Amerika’daki 2 müşteriye teslimatı yapılacak.

Bugüne kadar, pilli elektrikli otobüsler çoğunlukla Çin’li üreticiler tarafından üretiliyor . Yutong ve BYD portföylerinde uzun mesafe için otobüsler bulunuyor. Almanya’da Flixbus’da test edilen Çinli BYD otobüsün,teknik sorunlar nedeniyle test sürüşleri geçtiğimiz yıl durdurulmuştu.Van Hool, Sınıf III sektöründe bu tür teknolojiyi sunan ilk Batılı üretici olarak gruba katılıyor .Rakibi Daimler ve Amerika’da MCI da elektrikli koçlar geliştiriyor: yakında iki model sunulacak .

Elektrikli koçlar, Van Hool: Kuzey Amerika’dan talep

Biz Van Hool CEO’su Filip Van Hool yaptığı açıklamada; ”Bölgede bir talep olmadığından bu Kuzey Amerika’da böyle bir otobüs sunuyoruz. Pazardan geliştirme talebini aldık.Bu teknoloji, Avrupalı ​​otobüslere mükemmel şekilde entegre edilebilir . Avrupa’da talep olduğunda, aynı teknoloji paketini entegre edebileceğiz ve buna hazırız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER