Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

TEMSA Amerika Otobüslerini Yeniden Tasarladı

TEMSA Amerika Otobüslerini Yeniden Tasarladı
27 Şubat 2022 - 19:44 'de eklendi ve 2258 kez görüntülendi.

TEMSA, Kuzey Amerika pazarı için özel olarak geliştirdiği şehirlerarası otobüsü olan üst serideki TS45 Dizel ve TS 45 E’yi tanıttı. Elektirkli TS 45 serisinde tasarımı, mühendisliği ve tüm batarya paketlemesi Adana’da yerli imkanlarla gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 yıldır Silikon Vadisi’nde devam eden test çalışmalarında büyük başarı gösteren TS45E, sadece 4 saatlik bir şarjla yaklaşık 400 kilometre gidebiliyor.

2010 yılında Kuzey Amerika pazarına giren Temsa, 2017 yılında 1.000’uncu otobüsünü burada satmıştı.Yenilenen TS45  Uzunluğu 14 metre olan 2,59 metre yüksekliğe ve 56 kişilik yolcu koltuğuna sahip TS 45 elektrikli ve dizel olarak iki farklı seçenekle satışa sunulacak.

Dünyanın lider elektrikli otobüs üreticilerinden TEMSA, Kuzey Amerika’da büyük ilgi gören TS45 model aracının ilk elektrikli versiyonunu, 2022 UMA Motorcoach EXPO’da tanıttı. ABD ve Kanada’da 2014 yılından bu yana yollarda olan ve motorcoach segmentinde pazarın en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alan TS45 ailesinin elektrikli versiyonu TS45E, yaklaşık iki yıldır dünyanın teknoloji merkezleri arasında başı çeken Silikon Vadisi ve California Eyaleti’nin farklı lokasyonlarında test sürüşlerini devam ettiriyordu.Temsa İsveç’in ardından Çekya, Romanya, Litvanya, Fransa gibi pazarlarda elektrikli araç teslimatları yaptı. Ortakları Sabancı Holding ve Skoda Transportation’dan aldığı güçle, yeni anlaşmaları da önümüzdeki günlerde duyuracak

Yapılan tüm testlerden başarıyla çıkan ve özellikle şehirlerarası mesafelerde konvansiyel motorlu rakiplerine göre ciddi maliyet avantajı sağlayan TS45E, yüksek sürüş konforu, maksimum yolcu güvenliği, gelişmiş teknolojisi ve sıfır emisyon özellikleriyle, motorcoach segmentindeki dönüşümün öncülerinden olacak.


Amerika pazarı için yeniden tasarlandı: TS45 Karoseri paslanmaz çelik monokok integral yapıya sahip.Yeni bir aerodinamik tasarım ve kanıtlanmış sürüş özellikleri konforlu bir yakıt ekonomisi ile odakta.Yüksek kalite ve en son teknoloji ile, TS 45, Kuzey Amerika otoyolları için kendini kanıtlayan geliştirilmiş dizel motorlu yerli markamız.

Dizel Motor ; Cummins X12 Series 6-Cylinder 12L Diesel (EPA 2021)
455 BG @1900 rpm/ 1,700lb-ft@1000 rpm
Şanzıman Allison B500/B500R

Amerikan standartları ile ”Bendix® Wingman® Fusion™, kapsamlı sürücü yardım güvenlik sistemleri listesine (ABS, ATC, RSC, ESC) ek olarak yeniden tasarlanan TS45’te sunuluyor. Şeritten ayrılma uyarı sistemi, lastik basıncı izleme sistemi, 3 noktalı emniyet kemerleri, temperli lamine yan camlar ve yüksek düzeyde yapısal bütünlük, standart güvenlik serisini tamamlıyor.”

Temsa ayrıca pazar da TS 45 ile pazarda yer alan Temsa 30,35 serisininde satışını da yapıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER