Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Skandal Karar D-100 Karayolu Şehirler Arası Otobüslere Yasaklandı

Skandal Karar D-100 Karayolu Şehirler Arası Otobüslere Yasaklandı
11 Ocak 2021 - 2:29 'de eklendi ve 1965 kez görüntülendi.

Pazartesi’nden (bugünden) itibaren D-100’den yolcu almak yasaklandı.

Pandemi ile mücadele eden otobüs sektörüne bir darbe de Kocaeli Belediyesinden geldi.Uzun yıllardır sık sık tartışmalara neden olan D-100 karayolundaki şehirlerarası yolcu taşımacılığı pazartesi gününden itibaren tarihe karışıyor. UKOME’nin kasım ayında aldığı karar uygulanacak ve artık D-100’den şehirlerarası otobüs geçmeyecek.

TEBLİGATLAR GÖNDERİLDİ

Kasım ayında alınan karar ile birlikte Efe Tur’da D-100 karayolunu kullanmayacak. Alınan karar tüm şehirlerarası yolcu taşıyan firmalara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından tebliğ edildi. Pazartesi gününden itibaren şehirlerarası yolcu taşıyan firmalardan D-100 karayolunu kullanalar bu güzergahı kullanmayacak. Araçlar otogardan TEM otobanına girerek bu güzergahı kullanacak.

ASYA TUR’UN TALEBİ RED EDİLDİ

Yeniden Kocaeli’de hizmete başlayan ve şehirlerarası yolcu taşıyan Asya Tur, Efe Tur gibi firmalar D-100 Karayolunu kullanmak amacı ile UKOME’ye başvuruda bulundu. Bursa Yolu Işıklı Kavşak ile Körfez Gişelerden itibaren D-100 karayolunu kullanmak için talep de bulunan firmalara UKOME tarafından yapılan incelemelerde bu karara olumlu yanıt verilmedi. UKOME Asya Tur’un kararını red ederken mevcut D-100 Karayolunu kullanan tüm şehirlerarası otobüs firmalarının kullanım hakları da kaldırıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER