Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Setra’da Nihayet Aynalar Kalktı

Daimler Otobüsleri, Busworld Europe 2023’de yeni güvenlik ve yardım sistemlerini tanıtacak.Otobüs üreticilerine yeni standartlarıyla fark atacağı şimdiden ortada.

Setra’da Nihayet Aynalar Kalktı
04 Ekim 2023 - 20:03 'de eklendi ve 1217 kez görüntülendi.

Setra MirrorCam Setra’da Aynalar Kalktı.Daimler Otobüsleri, Busworld Europe 2023’de yeni güvenlik ve yardım sistemlerini tanıtacak.Daimler Buses’ın Busworld’de tanıtacağı Mirror Cam Mercedes-Benz ve Setra’nın şehir içi otobüsler, şehirlerarası otobüsler ve dahil tüm serilerinde isteğe bağlı olarak satışa sunulacak. Boynuz aynaların yerine artık Setra MirrorCam ile geliyor.Ancak Daimler bu tekonolojide Setra’da geç kaldı rakipleri Neoplan Man ve Irızar’ın 4 yıl sonra gerisinden geldi.

Geç Gelen Mirror-Cam’li Setra!

Daimlerotobüs grubunun Busworld basın kitinde, şehir içi, şehirlerarası,orta mesafeli ve turistik otobüsleri Mercedes-Benz ve Setra’nın tüm otobüs seriler için talep üzerine Actros serisinde olduğu gibi Mirror-Cam olarak sipariş edilebilinecek.

Daimler otobüs grubu ; ”Mercedes-Benz ve Setra’nın tüm otobüs serileri gelecekte MirrorCam ile seçenek olarak satışa sunulacak” açıklamasını yaptı. “Şoförlere daha geniş bir görüş alanı sağlaması ve artık ışık amplifikasyonu sayesinde karanlıkta arka tarafı önemli ölçüde daha iyi görüş sağlıyor. Kameraların mercekleri kirlenmeye daha az duyarlıdır. Geleneksel aynalarla karşılaştırıldığında MirrorCam, aracın daha kolay manevralarıyla birlikte ve olası kazalarda tehlikeli durumlarda etkilenmemesini saplıyor.Otobüsün ön alanı geniş mercekler sayesinde tam geniş açıyla görünmesi kör noktada olası kazaları da engelliyor” Bunların hiçbiri aslında yeni bir şey değil ve teknik olarak sistemin temelini oluşturuyor. 

Yine radar tabanlı yeni Sideguard Assist 2 dönüş asistanı tepki veriyor ve “yeni sensör konsepti sayesinde yayalara, bisikletlilere ve sabit engellere çarpma riski varsa daha doğru bir şekilde uyarı veriyor. Sistem artık sürücü tarafında da kullanılıyor. Bu, sola dönmeyi daha da güvenli hale getiriyor”.

Frontguard Assist’in tamamen yeni olduğunun altını çiziyor. Bu sistem aynı zamanda radar tabanlıdır. Aracın doğrudan önündeki engelleri veya insanları 15 km hıza kadar algılayıp uyarıyor. Sideguard Assist 2 ve Frontguard Assist bir araya gelerek aracın yan ve önündeki engeller ve kişiler için eksiksiz bir uyarı sistemi sağlıyor.

Ayrıca yeni olan, akıllı Trafik İşareti Yardımı hız asistanıdır. Aracın mevcut hızını izin verilen araç hızıyla karşılaştırır ve izin verilen hızın aşılması durumunda sürücüyü uyarıyor.

“Busworld Araç Ödülleri” kapsamında fuardan önce yeni sistemle Setra Top Class’ı inceledik. 

İlk izlenim: Ekranların çok olması ! Sol cam dikmesinde üst üste üç tane ekran var.Bu ekranlar Bosch marka üretimi.Büyük ekran altında, bir süredir mevcut olan ve otobüsün kuş bakışı görüntüsünü hesaplamak için dört ek harici kamera kullanan ve sürüş esnasında dik olarak görüntüleyen 360 derecelik TopView sisteminin monitörü yer alıyor.

Sistemin özelliklerinde birisi de, ekrandaki yeşil çizgi ile 30 metre arkasındaki alanı, otoyola geçiş için optimize edilmiş ve 360 derecelik TopView kamera olmadan yapması durumunda yardımcı olan ve güçlü yönleri tam olarak bu ve döner kavşakları turuncu çizgi renk ile işaretlenmiş. Setra dışında yeni otobüsler de sistemlerin tümü hala bu tip renkli işaretlemeleri sunmuyor, dolayısıyla şoförler az çok otobüsün arka tarafının yolda tam olarak nerede olabileceğini tahmin edebiliyor.

Yenilikler arasında; Şehirler arası otobüsler de yeni Active Brake Assist 6 (ABA 6) acil frenleme asistanı, kameranın yanı sıra kısa ve uzun menzilli radar sensörlerinin bir kombinasyonunu kullanıma sunuyor. Daimler Buses;“ABA 6 artık her türlü yaya ve bisikletliye tepki olarak bağımsız olarak acil frenleme yapabiliyor. Ayrıca geniş virajlardaki sabit engellere daha doğru, çok şeritli trafiğe, şerit değişikliklerine ve alternatif trafiğe daha da güvenilir şekilde tepki veriyor”

Daimler Buses ayrıca, dünyanın ilk aktif fren destek sisteminin yeni nesli olan, alçak tabanlı otobüsler için Preventive Brake Assist 2’yi de devreye aldı. Bu sistem, yayalar ve bisikletliler dahil olmak üzere sabit ve hareketli nesnelere tepki verebilmektedir. Artık aynı anda birden fazla nesneyi işleyebiliyor ve sistem sınırları dahilinde, araç yolunun ötesindeki nesnelerin daha iyi algılanmasını sağlıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER