Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Setra MirrorCam Setra’da Aynalar Kalkıyor

Daimler Otobüsleri, Busworld Europe 2023’de yeni güvenlik ve yardım sistemlerini tanıtacak.Fuarda ayrıca Toyota yakıt hücreli tamamen elektrikli eCitaro’da sergilenecek

Setra MirrorCam Setra’da Aynalar Kalkıyor
01 Eylül 2023 - 9:00 'de eklendi ve 1037 kez görüntülendi.

Daimler Otobüsleri, Busworld Europe 2023’de yeni güvenlik ve yardım sistemlerini tanıtacak.Daimler Buses’ın Busworld’de tanıtacağı Mirror Cam Mercedes-Benz ve Setra’nın şehir içi otobüsler, şehirlerarası otobüsler ve dahil tüm serilerinde isteğe bağlı olarak satışa sunulacak. Boynuz aynaların yerine artık Setra MirrorCam ile geliyor.

Kasım 2019’da yayınladığımız test fotoğrafında Setra 531 serisinde bu teknolojiyi deneyimlendiğinin haberini vermişti. Ancak Daimler rakipleri Neoplan Man ve Irızar’ın 4yıl sonra gerisinden geldi.

Mercedes-Benz Intouro hibrit şehirlerarası otobüs, otobüs fuarının ziyaretçilerini karşılıyacak. Toyota yakıt hücreli tamamen elektrikli eCitaro körüklü otobüsün Haziran ayında Barselona’da tanıtımının ardından solo otobüs olarak ilk kez sahneye çıkıyor. Maksimum 25 kilogram hidrojeni ile 400 kilometreye kadar menzili bulunuyor.

Yenilikler arasında; Şehirler arası otobüsler de yeni Active Brake Assist 6 (ABA 6) acil frenleme asistanı, kameranın yanı sıra kısa ve uzun menzilli radar sensörlerinin bir kombinasyonunu kullanıma sunuyor. Daimler Buses;“ABA 6 artık her türlü yaya ve bisikletliye tepki olarak bağımsız olarak acil frenleme yapabiliyor. Ayrıca geniş virajlardaki sabit engellere daha doğru, çok şeritli trafiğe, şerit değişikliklerine ve alternatif trafiğe daha da güvenilir şekilde tepki veriyor”

Daimler Buses ayrıca, dünyanın ilk aktif fren destek sisteminin yeni nesli olan, alçak tabanlı otobüsler için Preventive Brake Assist 2’yi de devreye aldı. Bu sistem, yayalar ve bisikletliler dahil olmak üzere sabit ve hareketli nesnelere tepki verebilmektedir. Artık aynı anda birden fazla nesneyi işleyebiliyor ve sistem sınırları dahilinde, araç yolunun ötesindeki nesnelerin daha iyi algılanmasını sağlıyor.

Şimdi de Sol Taraf İçin Geliyor

Yine radar tabanlı yeni Sideguard Assist 2 dönüş asistanı tepki veriyor ve “yeni sensör konsepti sayesinde yayalara, bisikletlilere ve sabit engellere çarpma riski varsa daha doğru bir şekilde uyarı veriyor. Sistem artık sürücü tarafında da kullanılıyor. Bu, sola dönmeyi daha da güvenli hale getiriyor”.

Frontguard Assist’in tamamen yeni olduğunun altını çiziyor. Bu sistem aynı zamanda radar tabanlıdır. Aracın doğrudan önündeki engelleri veya insanları 15 km hıza kadar algılayıp uyarıyor. Sideguard Assist 2 ve Frontguard Assist bir araya gelerek aracın yan ve önündeki engeller ve kişiler için eksiksiz bir uyarı sistemi sağlıyor.

Ayrıca yeni olan, akıllı Trafik İşareti Yardımı hız asistanıdır. Aracın mevcut hızını izin verilen araç hızıyla karşılaştırır ve izin verilen hızın aşılması durumunda sürücüyü uyarıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER