Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Şehirler Arası Yolculuğa Yeni GENELGE!

Şehirler Arası Yolculuğa Yeni GENELGE!
22 Mayıs 2020 - 22:41 'de eklendi ve 2659 kez görüntülendi.

Son dakika: İçişleri Bakanlığı’ndan yeni genelge! Şehirler arası yolculuğa saat ayarı

Son dakika: İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Ramazan Bayramı trafik tedbirleri” genelgesi gönderdi. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Ramazan Bayramı trafik tedbirleri” genelgesi gönderdi. Genelgeye göre, bayram süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen 22-27 Mayıs tarihlerinde sıkı trafik denetimleri yapılacak.

Ve mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların da 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında 22-27 Mayıs’ta jandarma ve emniyetten toplam 111 bin 384 personel görev yapacak. 

Ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen Ramazan Bayramı’nda trafik ekipleri yollarda denetimlerini sürdürecek. Özellikle bu bayram; seyahat izin belgesiyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların refakatçileri ile birlikte tek yön olarak istedikleri yerlere gitmesi, tarım ürünü hasadı için gidenler ile sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanların oluşturabileceği yoğunluk nedeniyle olası kazaların önüne geçebilmek için karayollarında denetimler artırılacak.

Ramazan Bayramı’nda,  trafik tedbirlerinde günlük ortalama polis ve jandarma olmak üzere toplam 18.564 trafik personeli görevli olacak.   Bayram tatili süresince toplam 59.052 trafik ekibi/timi ile polis ve jandarmadan oluşan 111 bin 384 personel görevli bulunacak.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı “Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgede,  Bayram tatilinin 23-26 Mayıs 2020 tarihleri arasında 4 gün planlanmasına rağmen trafik tedbirlerinin ise 22-27 Mayıs 2020 tarihleri arasında 6 gün süreyle uygulanacağı belirtildi.

OTOBÜSLER SADECE GÜZERGAHTAKİ İL OTOGARLARINDA DURACAK

Yolculuğuna izin verilen otobüsler seyahat güzergahlarında ancak il otogarlarında duracak ve durdukları illerin valiliklerince seyahat etmesine izin verilen yolcuları kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabilecek. 

Süreç boyunca otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaklanacak.

İzinsiz yolculukların önlenmesi için valiliklerce yol kontrol noktalarında gerekli tedbirler planlanacak.

Otobüslerin güzergahlarında mola verdikleri yerler, valiliklerce sürekli hijyen kuralları açısından denetlenecek ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet yürütmeleri sağlancak. 


Magazin Ulaşım Haber Merkezi

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER