Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Scania Süper Serisi Teslimatları Başladı

Scania Süper Serisi Teslimatları Başladı
21 Aralık 2023 - 14:15 'de eklendi ve 1012 kez görüntülendi.

Scania 2023 yılı sonu itibari ile 540S sersinin satışlarını bitiriyor ve Türkiye pazarına yeni Scania 560S Super serisini sunmaya başlıyor.

Scania Traton’un yeni 13 litrelik motoru,yeni arka akslar ve dijital ayna gibi yeniliklerle geliyor. Yeni, EGR’siz 13 litre ”Süper Motor” deniliyor. Motor tek parça silindir kapağına, üstten çift eksantrik miline ve güçlü motor frenine sahip ve artık retarder olmadan ACC ile sipariş edilebiliniyor. Scania Yeni motor seçeneklerinde 420, 460, 500 veya 560 Beygir ile geliyor.Scania, “dünyanın dizel motora sahip en sürdürülebilir güç aktarma organı” olduğunu iddia ettiği yeniliği piyasaya sürdü ve yakıt ekonomisinde en az %8’lik bir iyileşme vaad ediyor

Ve İlk Scania Süper Serisi Teslimatları Başladı

Scania, boğazın incisi Beykoz’da eski Kundura Fabrikası’nda düzenlediği bir törenle 19 müşterisine 20 Scania Super çekicisinden teslim etti. Teslimat töreni öncesi Scania Satış Müdürü Bayazıt Canbulat şunları söyledi: “1951 yılında Scania Super’i piyasaya sürdü. Yakıt konusunda ve ikinci el değerinde iddialıyız. Yakıt tüketiminde bir önceki modelemize göre yüzde 8 yakıt tasarrufu var. Scania Super’de motor freni var. Motor freni yağ sarfiyatı olmamasını sağlıyor. Şasi sistemimiz komple değişti. Modüler şasi sistemi aracı bir miktar da hafifletti. Satış sonrası biz de en önemli konu satış sonrası. Bize her zaman ulaşabilirsiniz. Bu araçları Türkiye’de yüzde 100 bakım anlaşması ile veriyoruz. Bu araçları 3 yıla kadar tamir bakım anlaşması veriyoruz.

Bu yıl muhtemelen pazar 37 bin üzerinde kapanır. Kasım ayı ithal markalar arasında birinciyiz. Bu yılı 2 bn 600- 2 bin 700 adetlerde kapatacağız. Tüm markalar arasında üçüncüyüz. Önümüzdeki yıl biraz daralma bekliyoruz ama Türkiye büyük ülke. Tekrar 37 binlik pazarlara geleceğiz. Gelecek yıl ilk çeyrekte pazarın iyi olacağını öngörüyoruz.”

Türkiye Scania Ülke Müdürü Per Stümer ise yaptığı konuşmada, “Scania Super şu ana kadar ürettiğimiz en iyi araç. Türkiye pazarı Scania gözünde çok önemli. Türkiye çok stratejik noktada. Servislerimiz, bayilerimiz ve Doğuş Otomotiv ile işbirliğimiz bizim için çok önemli. 2023 yılı Scania için iyi bir yıldı. 2024 yılı zorlukların olabileceği bir yıl olacağını düşünüyoruz. Lojistik eko sisteminde sürdürülebilirliğin de sözünü veriyoruz. Yeni ürünümüzle zorlu yılı atlatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER