Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Scania Super Serisi İle Yakıtta Fark Attı

Scania,Super 420R en düşük yakıt tüketimine sahip,rakiplerinden yüzde 4,9 daha az yakıyor. Bu testi kim ve hangi şartlarda düzenliyor? 

Scania Super Serisi İle Yakıtta Fark Attı
27 Eylül 2023 - 19:14 'de eklendi ve 609 kez görüntülendi.

Alman gazeteciler tüm önde gelen markaları karşılaştırmalı testlere çağırmıştı ancak 3 marka katılım sağlamıştı.“European Truck Challenge” “Avrupa Kamyon Yarışması” olan (ETC)’ye Mercedes-Benz Trucks Actros L 1845 ve DAF XF 450 ile Scania ise Super 420 R ile katıldı.Yarışmanın ilk önde geleni de DAF XF 450 oldu.

Ancak bugün Scania tarafından gelen haberlerde, yarışmada Scania Super 420R ile en düşük yakıt tüketimine sahip ve rakiplerinden yüzde 4,9 daha az yaktığı belirtildi. Peki bu testi kim ve hangi şartlarda nası düzenledi? 

Avrupa Kamyon Yarışması, 2009 yılından bu yana “Truck and Trailer Welt” veya Alman endüstri dergilerinden biri tarafından düzenlenen bir girişimdir. Avusturya, İsviçre ve Danimarka’daki küçük sektör medyası ve hatta Alman genel bilgi gazetesi “Frankfurter Allgemeine Zeitung” da destek sağlıyor.

Test rotası, Alman A7 otoyolunun Bockenem ve Kassel şehirleri arasında yer alan ve çok sayıda yokuş içeren yaklaşık 100 kilometrelik bir bölümde yapılmış. Testler burada normal ve gerçek şartlarda trafikte yapılıyor ve bu da gerçek yakıt tüketimi verlerine elde etmeyi sağlıyor.

Tüm test araçları, Continental EcoPlus HD3+/HS3+ lastiklerle çalışan Krone Profi Liner dorselerle A7’de başladı.Scania elde etti. 420 beygir gücündeki traktör, ortalama 25,5 l/100 km yakıt tüketimine ulaşarak ikinci sıradaki DAF’ın yüzde 4,9 önünde yer aldı. Bu, yakıt tüketimi söz konusu olduğunda en önemli şeyin “420”de gerçekten makul bir 2.300 Nm olan tork olduğunu açıkça göstermektedir. 33.6 brüt ağırlığı ile Scania’da bu karşılaştırma testinde yakıt cimriliği ile zaferini açıkladı. Super 420R serisi buradaki en düşük yakıt tüketimine sahip olarak ve rakiplerinden yüzde 4,9 daha az yaktı.

Ancak ilginç bir şekilde DAF YENİ XF standart kabini ile, bu yarışmada “Sürücülerin Seçimi” adı verilen ek bir sınıflandırmayla da ayrıcalık elde etti. Çekici, sürücünün çalışma koşulları ve dinlenme durumu değerlendirmelerinde 555 üzerinden 477 puan aldı. 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER