Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otokar Yeni Kent C Tasarım Ödülü Aldı

Otokar Yeni Kent C Tasarım Ödülü Aldı
25 Mart 2022 - 23:29 'de eklendi ve 1376 kez görüntülendi.

İlk İsrail’e teslimatı yapılan Yeni Kent C Otokar’ın tasarımdaki başarısı uluslarası alanda ödüllendirildi. Yenilikçi tasarımıyla dikkat çeken Yeni Kent C, Kent Electra BIG SEE Awards 2022 ve European Product Design Award ödüllerine layık görüldü.

Otokar Ticari Araçlar Endüstriyel Tasarım ekibi tarafından Türkiye de tasarlanan ve tamamı Otokar mühendisleri tarafından üretilen Yeni Kent C, uluslararası arenada tasarım ödülüne layık görüldü. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın 50 den fazla ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunan Otokar, güçlü, dinamik ve yenilikçi tasarımıyla öne çıkan otobüsü Yeni Kent C BRT serisine de ile ilk ödülünü BIG SEE Awards’dan aldığını açıkladı. Şirket, 21 ülkeden katılımın gerçekleştiği BIG SEE Awards 2021 ve European Product Design Award ödüllerine “Territo U” serisine layık görülmüştü.

TOPLU ULAŞIMIN YENİLİKÇİ YÜZLERİ OLDULAR

Geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlayıp geliştirdiği araçlarıyla dünya metropollerinde toplu taşımacılık alanında her yıl başarılarını katlayan ve ihracatta yeni rekorlara imza atan Otokar, geçen yıl Avrupa turuna çıkan elektrikli otobüsü Kent Electra ile büyük beğeni toplamıştı. Şehir içi ulaşımda daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik, daha düşük işletme giderleri ve daha yüksek verimlilik vadeden Kent Electra, tam şarjla topografya ve kullanım profiline bağlı olarak 300 kilometre üzerinde menzil sunabiliyor. Özgün tasarımının yanı sıra üst düzey konforu, sahip olduğu teknolojiler ve güvenlik çözümleriyle de ön plana çıkan araç, geniş iç hacmi ile yolcuları için daha iyi görüş ve konfor sunuyor.  

Özgün dış görünümüyle yoğun şehir içi ulaşımına yeni bir soluk getiren Kent Körüklü BRT versiyonu, geniş iç hacmi, yüksek yolcu taşıma kapasitesi, en ince ayrıntısına kadar düşünülen konfor detayları ve keskin tasarım çizgisiyle ön plana çıkıyor. Lansmanından kısa süre sonra ihraç edilen ve kullanıcıların beğenisini kazanan araç, önde, arkada ve ortada bulunan geniş çift kapıları ile tüm kullanıcılar kolay ve rahat bir şekilde binip inmelerini sağlıyor. Büyük şehirlerin toplu ulaşımı için tasarlanan araçta yolcuların olduğu kadar kaptanın da konforu için tüm detaylar yer alıyor. Otokar’ın yenilikçi tasarım anlayışını yansıtan otobüs.

Yeni Kent C

Tramvayı andıran görünümü ile körüklü Kent C BRT serisi, zarif iç mekanı 164 yolcu kapasitesi bulunuyor. Ergonomik ve konforlu sürücü alanı ile mükemmel çalışma koşulları sunuyor.Marka kimliğini belirleyen şık dış görünüm, LED ışık unsurlarını çevreleyen şık çizgiler ve dinamik formlarla ayırt edici ve yenilikçi bir görünüme sahip.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER