Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otokar Yeni Kent C

Otokar Yeni Kent C
18 Ekim 2021 - 16:00 'de eklendi ve 2337 kez görüntülendi.

Otokar Yeni Kent

12 Yıl önce ülkemizde AB uyum yasaları ile birlikte şehir otobüslerinde çok yönlü düzenlemeler uygulanmaya başlamıştı.Üreticiler Türkiye de belediye otobüslerinin filolarının değişmeye başlaması ile beraber yeni nesil şehir otobüslerin üretimi ile pazarda kıyasıya rekabet ve ihracatlarıyla son 10 yılda büyük yol kat etmişlerdir.

Otokar’ın tasarım ödüllü bir marka olması ile Kent, Doruk ve Doruk T otobüsü ile Design Turkey 2008 “İyi Tasarım” ödülü ve yine 2010 yılında Design Turkey “İyi Tasarım Ödülü”nü de kazanmasıyla birlikte şehir otobüsü sınıfında dikkatleri çeken marka olmuştu.Otokar tasarım ekibi tarafından geliştirilen benzersizliği ile iç ve dış tasarımı ile sınıfının en şık,en modern otobüsü olma özelliğini de vurgulamıştı.

Ve 12 yılın sonu.Şehir otobüslerinde Yeni Otokar Kent ilk olarak İsrail’de teslim edilmiş.50’den fazla ülkede 35 binden fazla otobüsü ile hizmet veren Otokar,tasarım ödüllü kent yeni körüklü serisi ile bu sefer “benzersiz” değil artık benzeşmiş olarak karşımıza çıktı.


Bu benzeşme sanırım tasarım ekibinin uhdesinde olmadan yapılan bir değişiklik veya hazırcılık oldu.Bunu ilk olarak Bozankaya’nın ürün gamında yer alan Sileo elektrikli otobüslere ilişkin teknoloji ile fikri ve sınai mülkiyet haklarını satın alan Montajcı Karsan’ın e-Ata otobüsleri ile geçtiğimiz hafta görmüştük.

Yeni Kent C,2009 yılında şehir içi üretilen ve tasarım ödüllü Kent serisi çizgileriyle oldukça beğeni toplamıştı.Ve Yeni Otokar’ı ilk seyahatinde,tanıyalım.Yeni Kent C’de tanıdık bir yüz değişikliği ile karşımıza çıktı.

Bu yeni yüz Bozankaya Sileo ve Karsan’dan sonra Otokar’ın da artık yeni yüzü mü? Ancak Sileo ve Karsan tasarımında birebir tasarım aynı iken Otokar’da da aynı olmamış.Otokar; Ön dış göğüs de yine bilindik olarak,Territo ve Doruk T ile yeni Kent C elektrikli otobüslerinde kullandığı ön ledleri ve sis farlarını kullanmış,tampon ise Territo U grubundan alınmış ve ufak dokunuşla yeniden tasarlanmış.Ancak yan bordo ve arka kısımda ise yeni Kent C aynı kalmış.

avi Fisherman/İsrail


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER