Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otokar Territo’ya “German Design Award 2023” Ödülü

Otokar Territo’ya “German Design Award 2023” Ödülü
16 Aralık 2022 - 16:39 'de eklendi ve 986 kez görüntülendi.

Otokar, 2013’den beri Avrupa’da pazarlanan Otokar’ın Territo otobüsü Almanya’nın prestijli “German Design Award 2023”te mükemmel ürün tasarım ödülünü aldı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ticari araç tarafındaki başarısıyla hem ülkemizde hem de dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Şehirlerarası, servis ve okul taşımacılığı gibi geniş bir kullanım alanı sunmak üzere tasarlanan ve büyük ve beğeni toplayan otobüsü Territo U, tasarımdaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Otokar Ticari Araçlar Endüstriyel Tasarım ekibi tarafından Türkiye’de tasarlanan ve tamamı Otokar mühendisleri tarafından üretilen Territo U, “German Design Award 2023”mükemmel ürün tasarım ödülüne layık görüldü.

Otokar’ın 2019 Yılında yenilediği Territo  orta mesafeli otobüsü CNG ve Dizel ve engelli rampası çok çeşitli özellikleriyle ihrac ediliyor.

Yüksek verime sahip yeni nesil Euro 6 ,Cummins ISBE 6,7 Litre 320 beygir.Aracın uzunluğu 12,80 genişliği 2,54,yükseklik 3,21 metre ve 55 koltuklu.Ayrıca 13 metre seçeniğide bulunuyor bu uzunlukta ise azami koltuk sayısı ise 63 kişi.

Otokar’ın yeni tasarım anlayışını yansıtmaya devam ettiği yeni Territo modern ve keskin çizgileri ile daha dinamik sade bir görünüme sahip.2019’da Yeniden tasarlanan, arka kısım yan aynalar ile birlikte ledli sinyal ve stop lambaları aracın zamanın ruhunu yansıtan modern havasını öne çıkarıyor.

Otokar,50’yi aşkın farklı ülkede işine, okuluna, sevdiklerine ulaşmak için toplu taşımayı tercih eden milyonlarca yolcu ve operatörler için ideal aracı tasarlamak ve geliştirmek için çalışıyoruz. Bugün dünya metropollerinde hizmet veren otobüs sayımız hızla artıyor. Geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda, modern şehirlere yakışır tasarım ve uygulamaların geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Küresel çapta kıymetli olan German Design Award 2023’te ‘Mükemmel Tasarım’ ödülüne layık görülmekten gurur duyduk. Otokar’ı bu önemli ödüle layık gören, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” denildi.

Alman Tasarım Ödülleri, 2012’den beri önemli tasarım trendlerini belirliyor, geniş bir kitleye sunuyor ve onurlandırıyor.

Territo U‘geçtiğimiz yıl Avrupa’da bir ödül daha almıştı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER