Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otokar Territo’ya Tasarım Ödülü

Otokar Territo’ya Tasarım Ödülü
09 Kasım 2021 - 14:03 'de eklendi ve 541 kez görüntülendi.

Otokar, dünyanın dört bir yanında adından söz ettirmeye devam ediyor. Modern otobüsleri ile 50’den fazla ülkede milyonlarca yolcuya toplu taşımada üst düzey konfor sunan Otokar’ın tasarımdaki başarısı uluslarası alanda taçlandı.

Şehirler arası, servis ve okul taşımacılığı gibi geniş bir kullanım alanı sunmak üzere tasarlanan otobüsü Territo U, tasarımdaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Otokar Ticari Araçlar Endüstriyel Tasarım ekibi tarafından Türkiye’de tasarlanan ve tamamı Otokar mühendisleri tarafından üretilen Territo U, uluslararası arenada iki farklı ödüle layık görüldü. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın 50’den fazla ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunan Otokar, güçlü, dinamik ve yenilikçi tasarımıyla öne çıkan otobüsü Territo U ile ilk ödülünü BIG SEE Awards 2021’de kazandı. Şirket, ilki 2018 yılında düzenlenen ve bu yıl 21 ülkeden katılımın gerçekleştiği BigSEE’de “Mobilite” dalında ödülün sahibi oldu. Sınırları aşan tasarımıyla Otokar Territo U, ikinci ödülünü ise European Product Design Award’tan kazandı. Araç, dünyanın dört bir yanından binlerce tasarım projesinin yarıştığı organizasyonda, “Ulaşım ve Toplu Taşıma” alanında ödüle layık görüldü.

Otokar araçlarının tasarım, özellik ve konfor olarak büyük beğeni topladığını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç şöyle konuştu: “Türkiye’nin öncü otomotiv sanayi şirketi olarak, Ar-Ge’den aldığımız güç ile geride bıraktığımız 58 yılda birçok ilki hayata geçirdik. Geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda yeni tasarım, donanım ve uygulamaların geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Dünya metropollerinde toplu taşımacılık alanındaki araçlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’nin yanı sıra başta Avrupa olmak üzere pek çok ülkede milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunuyoruz. Uluslararası rakiplerimizi geride bırakarak layık görüldüğümüz her iki ödülle gurur duyduk. Bizleri bu önemli ödüllere layık gören, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER