Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüsçü Yoğun Bakımda

Otobüsçü Yoğun Bakımda
07 Şubat 2021 - 20:02 'de eklendi ve 1966 kez görüntülendi.

İskoç Devleti Otobüs Sektörünü Fonladı Ya Türkiye?

Otobüsçü Yoğun Bakımda!

Almanya’da BDO’nun (Alman otobüsçüler birliği) lobiciliği ile devlet tarafından fonlanan otobüs sektörünün ardından bir haber de Birleşik Krallık İngiltere ülkesi olan İskoçya’dan geldi.İskoç devleti ülkesinde ki otobüsçüleri fonladı.Türkiye Ulaştırma Bakanımızın isimi ise ”Adil” yani ”Adaletli” olmaktan geliyor.Acaba Avrupa ülkelerinde otobüsçülere bu kadar adaletli fonlamalar yapılırken sayın Ulaştırma Bakanı Türkiye şehirler arası otobüs sektörü için ne düşünüyor,aylardır farklı sektörlerde görüşmeler yapan bakan,sektörle görüştü mü kimse bilmiyor.


Evet ; Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasında 20’nci sırada,Türkiye otobüsçülük sektörü ise kendi içinde sanayii ve hizmet gibi tüm unsurlarıyla birlikte toplam da 8-9 milyar dolar civarında bir mâli değere sahip,bu da ülke ekonomisine ciddi şekilde katkı sağlayan bir rakam.Ancak ikinci yılına girecek olan pandemi süreci Türkiye’de şehirler arası otobüsçülüğün ve sanayisinin kısaca tüm bileşenler yoğun bakım da bekleyen kimsesiz bir hasta gibi,adeta yardım bekliyor.Sektör yatırımları tehlike de borçlanarak yapılan yatırımlar,yeniden yapılandırmayla tekrar borçlanarak öteleniyor.Şehirler arası otobüslerde ki kısıtlama ise Bilim Kurulu’nun adeta iki dudağı arasında imtiyazlıca bekliyor.Ulaştırma bakanlığı ise diğer taşıma alanlarında iletişim içerisinde iken otobüs sektörü ile alakalı kulakları kapalı.



PEKİ NELER OLUYOR ?

İskoçya deyip geçmeyin,Türk otobüs sanayii tedarikçileri ve otobüs minibüs,midibus gibi üst yapı atölyelerimiz de İskoçya’ya İstanbul ve Bursa’dan ciddi ihracatlar yapıyor.

İskoç Hükümeti tarafından İskoçya‘daki otobüs şirketleri için destek fonuna tahsis edilen 5 milyon sterlin olan fon miktarı ikiye katlanarak 10 milyon sterlin oldu.

İskoçya otobüs şirketlerine dair fonlama Visit Scotland tarafından kabul edildi. Başlangıçta tahsis edilen £ 5 milyonun yeterli olup olmayacağını sorgulayan İskoçya Yolcu Taşımacılığı Konfederasyonu (CPT) tarafından hükümet ile yapılan lobi çalışmaları ile birlikte rakam iki katına çıkarıldı.

Fon için kriterler Visit Scotland web sitesindee yer aldı. Otobüs işletmelerinin yıllık cirosunun en az% 55’inin 2019/20 mali yılında turizmle ilgili faaliyetler yoluyla elde edilmesi şartı da getirildi.

Alıcı başına toplam hibe 150.000 £ ile sınırlandırılacaktır. Euro V veya Euro VI uyumlu M2 ve M3 kategorisindeki araçlar için ödeme yapılacaktır. Her hak kazanan otobüs şirketi aşağıdaki miktarlara kadar ayrıca teşvik alacaktır:

  • Euro V and 24 koltuk: £4,500
  • Euro VI ve 24 koltuk üzeri: £6,000
  • Euro V ve 24 koltuk: £9,000
  • Euro VI ve 24 koltuk üzeri : £12,000

Temennimiz bir sabah Türkiye’sine böyle uyanmaktır.

Diğer Haberimizi Fotorafa Tıklayıp Okuyabilirsiniz

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER