Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes Benz Türk’ün En Güvenli Yeni Kamyonları Test Edildi

Mercedes Benz Türk’ün En Güvenli Yeni Kamyonları Test Edildi
20 Ekim 2016 - 18:40 'de eklendi ve 4075 kez görüntülendi.

 

 Mercedes Benz Türk’ün Aksaray fabrikasında üretilen ve ihraç edilen yerli üretim, yeni Actros MP4 ve Arocs’u İstanbul Park’ta yapılan etkinlikte test ettik. Yeni araç tiplerini kendi içerisinde sınıflandıran Mercedes Benz Türk yüke ve ihtiyaca göre araçlarda motor güçlerini geliştirmiş. İstanbul Park’ta basın mensuplarına özel gerçekleştirilen etkinlikte, yağmur ve zorlu koşullarda test etmiş olduğumuz  Actros ve Arocs’ların ortaya koyduğu performans rakiplerine oranla ileri seviyedeydi. Arocs’lar selefi olan Axor’a göre bu özellikleri ile inşaat sahalarından yoğun talep görecek.

Mercedes Test sürüşlerinde ; Actros 1845 LSNR Actros 1842 Arocs 3332 mikser ve Arocs 4145 ve Actros 1845 tip araçları basın mesnuplarının sürüşüne sunuldu. Magazinulaşım olarak ilk denediğimiz Actros 1845 çekici ŞTA (şerit takip sistemi) ile birlikte ESP sisteminin işleyişide oldukça başarılı ani frenlemede,herhangi  beklenmedik durumlarda esp sistemi devreye girerek ters lastiklerin, frenleme etkisi yaparak aracın savrulmasını önlüyor.

 

27044684126_2ddcba8177_o

 

İnşaat serisi  Arocs 3332,mikser için üretilmiş otomatik  şanzımana sahip hiçbir yol kosulunda yığılma olmadan uygun, devirlerde ve damper sınıfı için üretilen Arocs 4145 ise,çok daha zorlu santiye sartlarinda hiç zorlanmadan calismaniza olanak verecek araçlar olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle PowerShift 3 şanzıman seçeneği dışındaü manuel vites seçeneğine sahip 450 bg lik motoruyla üst düzey güç sağlıyor,düşük devir aralığında torkunun yüksek olması, zorlu arazide çekişi kolaylaştırıyor.

mercedes-benz-actros-test3mercedes-benz-actros-test6

 

2016 yılında Türkiye pazarına sunulan, Euro 6 OM 470 ve 12,8 litrelik OM 471 motorlu PowerShift 3 şanzımana sahip Arocs ve Actros, otobüs grubunda olduğu gibi kamyon grubunda yakıt tüketimindeki iddiasıyla öne çıkıyor.Yeni motoru, uyumlu şanzıman ve aksıyla önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayan Arocs ve Actros MP4, aynı zamanda konfor, güvenlik ve tasarımı ve farklı kabin seçenekleri ile, 120 bin kilometreye çıkan bakım aralıkları ve yüzde 20 oranında düşen bakım maliyeti ile  rakiplerine büyük kazanç sağlıyor.

mercedes-benz-actros-test1
Faruk GÜRBÜZ

Magazinulaşım.Com 2017 ©

 

 

 

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER