Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes-Benz Türk 2017’den Umutlu

Mercedes-Benz Türk 2017’den Umutlu
30 Aralık 2016 - 14:55 'de eklendi ve 2162 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz Türk, otobüs pazarlama satış ekibi 2016 yılını ve 2017 beklentilerini geçtiğimiz hafta Florya’daki Develi Restaurant’ta düzenlediği toplantı da sektör basını ile birlikte değerlendirdiler. Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan ve Şehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel ve Mercedes-Benz Türk Kurumsal İlişkiler Müdürlüğü görevine yeni atanan Ezgi Yıldız Kefeli ile Kurumsal İlişkiler Müdürlüğü’nden Mercedes-Benz Otomobil Satış Mali Kontrol Müdürlüğü görevine atanan Arzu Dede Gönültaş da katıldı.

DCIM100GOPRO

Mercedes Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt

Turizm taşımacılığında yaşanan düşüşe rağmen şehirlerarası otobüs yatırımların da artış olduğunu ve 2016 yılının 1.100 adet şehirlerarası otobüs satışı ile kapanacağını öngördüklerini belirten Alper Kurt 2017 yılında pazarın bu seviyelerde olmasını ön görüyoruz.

Yeni Travego ; 2016 yılında planladıkları satış adetlerine ulaştıklarının bilgisini veren Alper Kurt, “Travego için hedeflediğimiz adetlere tam olarak Aralık ayı sonu ile ulaşmış olacağız. Yeni Travego,teknik üstünlük ve özellikleri açısından tercih edilen harika bir otobüs .Yakıt sarfiyatı ile bir önceki aracımıza göre yüzde 20’lere varan tasarruflu bir araç. 2016 çok başarılı bir yılı oldu, bekleneni verdi. Setra yıllık ortalama olarak 50 adet seviyesinde satılıyor. 2017’de de aynı seviyesini koruyacaktır dedi.

Mercedes-Benz Türk Şehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel

Şehiriçi Pazarı Büyüyecek.

Yeni Conecto Bireysel Pazarın Tercihi.

2016 yılının 11 ayında şehiriçi otobüs pazarında 1061 adetlik bir pazar oluştuğunun bilgisini veren Yusuf Adıgüzel ; Bu sene 756  adet oldu. Senenin 1050-1100 bandında kapanmasını bekliyoruz. Bu yıl özel halk otobüsü talebi kamu’ya göre İstanbul dışı şehirlerde daha fazla.Halk otobüsü pazarının ciddi bir talebi var.Yeni Conecto,yakıt ve diğer teknik üstünlükleri finansman desteği ile bireysel pazarda tercihi oldu siparişler almaya başladı.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan

Tourismo Pazarın En Önemli Tercihi Oldu

2+1 otobüsler son üç yıl da kısa mesafelerde tercih olduğunu,son iki yıl da ise bu araca yatırımların arttığını belirtti. Ancak ikinci el piyasası oluşmayan,bu otobüslerin fabrika çıkışlı 2+1 otobüslerin 2+2’ye dönüştürülmek istendiğinde yapılan tadilatlarda homologosyan açısından sorunlar olduğunu, koltuk sayısının kanuni olarak artırılamayacağını duymaktayız, ancak 2+2 araçların 2+1’e dönüşümünde ise böyle bir sorun yaşanmayacağınıda biliyoruz.

Tourismo satışlarımız çok iyi gidiyor : “RHD segmentinde toplamda en çok satan ve tercih edilen Tourismo otobüsüslerdir,bilindiği gibi Tourismo 15, Tourismo 16 olarak iki sınıfta satılıyor ve ayrıca,2+1 koltuklu Tourismo Relax aracımız da var. Büyük bir talep de oldu. Seride 1 Ağustos itibariyle 41 koltuğa geçtik. 2017 yılında da seri üretimimiz bu şekilde olacak.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu

Konfor demek sadece 2+1 değildir .

2+1 tartışmasız bir tercih. Sektörde her firma belli kısa mesafe ve özel hizmet verdiği hatlarda bu araçlara yatırım yaptı. 2+1 araç parklarına baktığımızda güneydoğu ve Karadeniz iç Anadolu bölgelerinde bu tercih düşük ve mesafe ile ilişkilendirdik ancak koltuk saysısı kaybı nedeniyle bu araçlara çok fazla yatırım yapmadıklarını gördük.

Konfor demek sadece aracın 2+1 koltuklu olması değildir. Aracın verimliliği,çalışma sistemi, ışıklandırması, ısıtma sistemi bile konfor. Firmalardan araç kiralayarak rakiplerimizin araçlarını testler yapıyoruz ‘’2+1koltuk otobüs konforlu otobüs ‘’ algısı ile sınırlandırmak yanlış.

2017 firmaların yatırımlarını daha sağlıklı ve planlı yapmalarını gerektirecek. Köprü geçişlerinin maliyeti ve akaryakıt maliyeti bilet fiyatlarına yansımadı. Zor bir 2016 geçirdik ve zor bir 2017 yılına gireceğiz. Firmaların maliyetlerini daha iyi yapması gereken bir yıl olacak. Firmalar daha kurumsal kimlik ile faaliyetlerine devam edeceğini bunu yapmayanların da bu maliyet hesaplarını analiz edeceğini düşünüyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER