Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

İveco Nikola İle Elektrikleniyor

İveco Nikola İle Elektrikleniyor
20 Eylül 2021 - 12:16 'de eklendi ve 709 kez görüntülendi.

İtalyan Iveco Amerikan Nikola İşbirliğiyle Elektrikleniyor.

ABD’li start-up kuruluşu Nikola, pilli elektrikli Tre’nin prototipinin test fotoğraflarını geçtiğimiz yıl yayınlamasının ardından,2021’in sonunda seri üretime geçeceklerini belirtmişti.Bugün IVECO yeni S WAY kabinli Nikola elektrikli çekicisinin üretileceği Almanya Ulm’de bulunan üretim tesisini çok kısa bir sürede tamamlayarak törenle açıldığını duyurdu.Elektrikli IVECO çekicinin üretimi Kasım ayında başlıyor.

IVECO ve Nikola işbirliği ile lansmanı gerçekleşen ve yıl sonunda üretime geçmesi beklenen Nikola Tre elektrikli çekicinin Ulm, Almanya’daki üretim tesisiyleheyecan verici yeni bir sayfa açılıyor.

Bir CNH Endüstriyel (NYSE: CNHI / MI: CNHI) markası olan IVECO ve Nikola Şirketi (NASDAQ: NKLA) tarafından bu kilometre taşına söz verildiğigibi rekor hızda erişildi. 
Burada üretilecek ilk Nikola Tre modelleri 2022’de ABD’deki seçili müşterilereteslim edilecek. Pilli elektrikli modelin üretimine ekolarak Nikola Tre’nin hidrojen yakıt hücreli çekiciprototipi de etkinlikte sergilendi. Bu model, Ulm’da2023 sonunda üretime geçecek.

Ulm’deki üretim tesisi açılış etkinliği Covid-19 standartlarında ulusal ve uluslararası paydaşlar ile medyadan 100 civarında kişinin katılımıylagerçekleşti.

Etkinlikte CNH Endüstriyel Ticarî ve ÖzelAraçlar başkanı ve IVECO Grubunun yöneticisi olanGerrit Marx, Nikola’nın CEO’su Mark Russell, Baden-Württemberg Eyaleti Ulaşım Bakanı WinfriedHerrmann, Ulm kentinin İlk Belediye Başkanı Martin Bendel ve İtalya Stuttgart konsolosu Massimiliano Lagi hazır bulundu.

Gerrit Marx, yaptığı açılış konuşmasındaortaklıklarını açıkladıkları Eylül 2019’dan beriendüstride ve pandemi nedeniyle küresel bağlamdakarşılaştıkları güçlüklere karşın yoğun çalışma ileorijinal planlara uygun bir şekilde işitamamladıklarının altını çizerken IVECO’nunkanıtlanmış uzmanlığı sayesinde Nikola’nınteknolojisini geliştirebileceği bir platform sağladığınıbelirti ve şimdiki odaklarının iklim dostu uzun ve kısamesafe ağır taşımacılıkta başarıya ulaşarak liderliğialmak olduğunu söyledi.

25 Bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 50 bin metrekarelik alanda yer alan Ulm’daki üretim tesisi,elektrikli araçlar için nihaî montaj noktası olmaözelliğini barındırıyor. IVECO ve Nikola’nın ortakyatırımını temsil eden bu üretim programı 160 tedarikçiyi içeriyor. Üretim hattının şu anda yılda bin araç üretebilecek kapasitede olduğu belirtilirkenileriki yıllarda bu kapasitenin yükselmesi bekleniyor. Tesis, Global Üretim programının standartlarına göreişleyecek; sıfır atık, sıfır kaza, sıfır hata ve sıfır stok. Tamamen dijital tesis yönetimi de %100 takipedilebilirlik ve kâğıtsız operasyon sağlayacak.

Nikola CEO’su Mark Russell ise konuşmasında buyeni ve güzel tesisi hayata geçirdikleri için IVECO ve Nikola çalışanlarına şükranlarını belirtti ve bu gününsıfır salınımlı taşımacılıkta küresel lider olma vizyonve stratejisine sahip Nikola’nın tarihindeki önemli birkilometre taşı olduğunu söyledi.

Güvenli, güvenilir, yüksek performanslı bir sıfırsalınımlı taşımacılık çözümü olarak tasarlanan Nikola Tre, sektöre değişim getiriyor. IVECO S-WAY platformunu temel alan araçta FPT Endüstriyellebirlikte üretilen elektrikli aks ve Bosch tarafındansağlanan yakıt hücresi teknolojisi ile çeşitli anahtarparçalar yer alıyor. Takımlar, birlikte hem yakıthücresi hem de pilli tahrik teknolojisine uygunmodüler bir platform tasarladılar. İlk etapta pilli versiyonun piyasaya sürülmesinin ileride menzilarttırıcı bir teknoloji olan yakıt hücresine geçmedenönce platformun olgunlaşmasını sağlayacağıdüşünülüyor.

IVECO Nikola elektrikli çekiciler ABD dışında tümdünyada IVECO bayi teşkilatı tarafından satılacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER