Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Iveco-Nikola Tre 2021’de Geliyor

Iveco-Nikola Tre 2021’de Geliyor
17 Aralık 2020 - 4:20 'de eklendi ve 1586 kez görüntülendi.

ABD’li start-up kuruluşu Nikola, pilli elektrikli Tre’nin prototipinin bir fotoğrafını yayınladı. 2021’in sonunda seri üretime geçecek.

Iveco S-Way yeni elektrikli çekicisi Nikola Tre

Iveco ortağı Nikola, pilli-elektrikli Tre çekicinin prototipinin bir fotoğrafını yayınladı.Kamuflajla kaplı çekici 6×2 serisine ait.ABD konfigürasyonundaki araç Iveco fabrikasında tamamlandı.

Iveco S-Way tipinin elektrikli çekicisi olan Nikola Tre ; Avrupa’da üretilen, Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç edilen ve amerikan yasalarının onay sürecinden geçti.Iveco’ya ait olan ve Nikola’nın elektrikli araçları için kalıcı bir üretim merkezi olması amaçlanan Almanya Ulm’deki fabrikasında üretildi.

Nikola şirketinin ABD merkezinin bulunduğu batı Arizona eyaletinde test edilecek olan pilli elektrikli tahrikli ve yaklaşık 500 kilometre menzile sahip Tre’nin seri üretimi önümüzdeki yılın sonunda bekleniyor. Yatırım şirketi Hindenburg Research’ün, Nikola’nın şu anda istifa eden kurucu Trevor Milton’un birçok yalanına dayanan karmaşık bir sahtekarlık olduğu analizine rağmen, Nikola ve Iveco, ortak girişimin kamyonlarının piyasaya sürülmesine yönelik önceki planlarına bağlı kalmak istiyor.Ve yakıt hücreli kamyonların seri üretiminin 2023’ten itibaren yapılacağını duyurdu.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER