Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

İstanbul-İzmir Rekabeti Otoban’a Taşındı

İstanbul-İzmir Rekabeti Otoban’a Taşındı
01 Ekim 2019 - 15:43 'de eklendi ve 10891 kez görüntülendi.

Firmaların İstanbul-İzmir Rekabeti Otoban’a Taşındı!

Kamil Koç’un geçtiğimiz haftalarda seferlerine başladığı ‘Yeni otoban üzerinden molasız İstanbul-İzmir’ seferlerine karşılık, bugün de Pamukkale Turizm 4 Ekim 2019’da ilk ‘Yeni otoban üzerinden molasız İstanbul-İzmir’ seferlerine ‘ Jumbo’ alt markası ile başlayacağını açıkladı.

Yolcuların heyecanla beklediği bu gelişme, aynı zamanda otobüs sektörünün uçak ile yolculuğa karşı bir rekabetini de ateşleyebilir. Keza İstanbul (Dudullu) – İzmir Otogar arası ulaşım süresi Kamil Koç tarafından 4:30 saat, Pamukkale tarafından 4:45 saat olarak verilmekte.

Tabi ancak doğru stratejiler ve doğru atılacak adımlar bu rekabeti sağlayabilecektir.

İki firmanın ‘Yeni otoban üzerinden molasız İstanbul-İzmir’ seferlerini inceleyelim şimdi de;

1- Kamil Koç İstanbul (Esenler) kalkışlı 2 sefer düzenlerken, Pamukkale Turizm İstanbul (Esenler) kalkışlı 7 sefer düzenliyor.

2- Kamil Koç İstanbul (Dudullu) kalkışlı 2 sefer düzenlerken, Pamukkale Turizm İstanbul (Dudullu) kalkışlı 3 sefer düzenliyor.

3-İstanbul (Esenler) kalkışlı seferler iki firmada da İstanbul (Dudullu)’ya uğramazken Pamukkale Turizm Alibeyköy Cep Otogarı’na da uğramıyor.

4- Kamil Koç seferlerini duraksız ve molasız olarak yaparken, Pamukkale Bursa duraklı ve molasız olarak yapıyor.

5-İstanbul (Dudullu) – İzmir Otogar arası ulaşım süresi Kamil Koç tarafından 4:30 saat, Pamukkale tarafından 4:45 saat olarak verilmekte.

6-İstanbul (Esenler) – İzmir Otogar arası ulaşım süresi Kamil Koç tarafından 5:30 saat, Pamukkale tarafından 5:45 saat olarak verilmekte.

Kamil Koç 54 koltuklu 2+2 araçlarla sefer yaparken, Pamukkale 34 koltuklu 2+1 araçlarla sefer yapıyor.

Kamil Koç bu seferler için 89 TL’lik sabit bilet ücreti talep ederken,  Pamukkale tekli koltuklar için 149 TL diğer koltukları için 139 TL bilet ücreti talep etmekte.

İki firma arasında bu yeni İstanbul-İzmir rotasına farklı bir bakış açısı olduğu çok açık.

Kamil Koç ekonomik ve hızlı olmasıyla öne çıkarken, Pamukkale zengin ikram menüsü ve 34 kişilik (75 cm koltuk aralığı) 2+1 koltuk düzeni ile konforu öne çıkartmış görünüyor.

Pamukkale’nin Bursa duraklı olması 15 dakikalık bir gecikme olarak görünse de, yolcu ihtiyaçları açısından ilerleyen zamanlarda Kamil Koç’ta bu şekilde bir düzenlemeye gidebilir. Ya da Pamukkale bu uygulamayı sonlandırabilir.

Tabi burada en dikkat çeken fark bilet fiyatları.  Pamukkale’nin Kamil Koç’a göre 50 ve 60 TL’lik fazla bilet fiyatları gerçekten bir soru işareti. 139 TL ve 149 TL’ye kış döneminde bu ücretlerin yarı fiyatına uçak biletleri bulunabiliyor.

Kamil Koç’un ise sefer sayısı gün itibarıyla yetersiz görünüyor. Gece seferlerinin ise sabah 05:30’da İzmir’de ve İstanbul’da olması da eleştirilecek en büyük noktası.

Okuyucularımıza küçük bir not; Karşılaştırmanın ve yazının yazıldığı tarih 1 Ekim 2019 olup güncel bilgilerden yararlanılmıştır.

Fırat Karadağ
Magazinulaşım Haber 2019

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER