Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

IRIZAR’dan Şehirler arası Otobüs Pazarına Yakıt Hücreli Otobüs

IRIZAR’dan Şehirler arası Otobüs Pazarına Yakıt Hücreli Otobüs
30 Mayıs 2023 - 18:48 'de eklendi ve 641 kez görüntülendi.

Şehirler arası otobüs pazarına yakıt hücreli otobüs.Daimler otobüs grubunun ardından Irızar’da yakıt hücreli otobüsleri ile gündemde.

2024 Sürdürülebilir Otobüs Ödülleri finalistleri arasında IRIZAR İ6S yeni serisi yakıt seçeneği ile öne çıkıyor: Irizar i6S Efficient Hydrogen. Resim birkaç gün önce Irızar grubu tarafından gönderildi.Ancak tam ayrıntılı fazla bilgi açıklanmadı.

Kamyon üreticilerinin çoğunun uygulamaya koyduğu yakıt hücretli ağır ticari araçlardan sonra hidrojen yakıt hücresi teknolojisi, şehirler arası otobüslerde de ”dizel sonrası” geleceğin için tercih edilen seçeneği hidrrojen olacak.

Son olarak Daimler Otobüsleri, bu on yılın sonuna kadar Mercedes-Benz ve Setra markaları altında tamamen elektrikli yolcu otobüsleri sunma niyetini açıkladı . Geliştirme sürecini hızlandırmak için Daimler Buses, araştırma enstitüleri ve endüstri uzmanlarıyla işbirliği içinde Elektrikli Otobüs projesini (ELCH) oluşturdu . Almanya Federal Ekonomi ve İklim Eylem Bakanlığı tarafından finanse edilen proje, modüler bir aktarma organı oluşturmayı ve önümüzdeki dört yıl içinde iki emisyon tanıtım aracı geliştirmeyi hedefliyor.

Irizar i6S Efficient Hidrojen Avrupa Projeleri

FlixBus, 2021’de ortakları Freudenberg Fuel Cell e-Power Systems ve ZF ile işbirliği içinde HyFleet projesini başlattı . Proje, araştırma yapmayı ve yakıt hücresi teknolojisini ilerletmeyi amaçlıyor. Hedef: 2024 yılına kadar Avrupa ağında hidrojenle çalışan uzun mesafe otobüslerine sahip olmak. Gerekli minimum menzil, tek bir yakıt ikmali ile 450 km’e . O dönemde “İleride projeye Avrupalı ​​bir otobüs üreticisi de katılacak” denilmişti.

Avrupa’da şimdiye kadar yakıt hücreli otobüslerin geliştirilmesine odaklanan Irizar yakıt pili  Irizar i6S Efficient Hydrogen Flixbus tarafından HyFleet projesine dahil edilmesi muhtemel görünüyor ve 2024 yılına kadar Avrupa çalışan çalışan hidrojen uzun mesafe otobüslerine sahip olmayı hedefliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER