Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Scania’da Yeni Şoför Mahali Yeni Ekranlar

Scania’da Yeni Şoför Mahali Yeni Ekranlar
07 Eylül 2023 - 20:50 'de eklendi ve 1782 kez görüntülendi.

Scania 2020 modelleri için,havalı imdat yerine elektronik el freni ile değişim yapmıştı,bundan dolayı gösterge paneli biraz değişmişti.Ve Scania 2024 yılında araçlarına entegre edeceği dijital şoför mahalini nihayet duyurdu.Rakiplerine fark atmaya çalışan Scania’dan yıllar sonra gelen yenilik. Scania bir çok konuda mevcut piyasayı geriden takip ediyor etmeyede devam edecek gibi. Özellikle araç satış rakamları standart bir araçta dahi oldukça sert bir politikaya sahip.

Dijital göstergelere ve büyük bir dokunmatik ekrana sahip yeni şoför mahali diğer isimle kokpit, analog saatlerin ve orta konsolun yerini küçük bir ekran ve büyük düğmelerle değiştiriyor.

Scania Smart Dash, dijital göstergeler ve devasa bir dokunmatik ekran sunuyor.Bu sistem devir ve yakıt hava basıncı hız saatlerinin gibi analog yerini alan ana ekrandır. Göstergeleri farklı şekillerde ayarlanabilse de, tek boyutta gelecek. Gösterge panelinin orta kısmında radyoyu, klimayı, aydınlatma navigasyon sistemini çalıştıracak çok işlevli bir ekran bulunuyor. Scania severler ve tercih edenler, iki ekran arasında seçim yapabilecek.Bunlarda 10,1 inç dijital temel bir model veya 12,9 inç boyutunda isteğe bağlı bir büyük ekran.

Dijital göstergeler, merkezi dokunmatik ekran.Scania, nadiren kullanılan tüm fonksiyonları ekran menülerine yerleştirmek istiyor. Ancak yine de sık ve hızlı kullanılan her şey için yine düğmeler mevcut. Ses kontrolü de ayrıca yeni.  Smart Dash sürücüleri, ön cam silecek frekansı, ısıtma veya radyo sesi gibi temel işlevleri düzenlerken asla yolu gözden kaçırmıyacak. Sistem, sürücüyü yormadan veya dikkatini dağıtmadan sürüşlerde kusursuz bir şekilde odaklanma sağlıyor.

Scania Sürücü uygulaması da ek yardım olarak geliyor. Araçla ilgili birçok bilgiye doğrudan akıllı telefonunuzdan ulaşabiliyorsunuz. Uygulamalar ayrıca, diğer şeylerin yanı sıra, kalkış kontrolü için bireysel bir kontrol listesi, sürüş ve dinlenme süreleri yanı sıra kabin ısıtmasının uzaktan kontrolü gibi konfor işlevlerinide içerir. Yazılım aynı zamanda önceki yolculukları göz önünde bulundurarak güvenlik bilincine sahip ve yakıt tasarrufu sağlayan bir sürüş tarzı için ipuçları da sağlıyor.

Scania Smart Dash

Scania Smart Dash, yeni bir kokpit düzeninden çok daha fazlasıdır. Bunun yerine yeniliğin arkasında, kamyonun sensör verilerini harici verilerle birleştirecek ve yeni bilgi ve yardım işlevlerini etkinleştirecek ağ bağlantılı bir platform var. Scania’ya göre Smart Dash, kameralardan, sensörlerden ve radar sisteminden gelen verileri izleyecek ve bunları örneğin mevcut trafik durumu gibi gerçek zamanlı verilere göre birleştirecek. Bu, kritik durumlarda şoförleri uyarmayı amaçlamakta. İstenirse kamyon, isteğe bağlı otomatik acil fren sistemini kullanarak kendini etkinleştirebiliyor.

Ayrıca; Avrupa Genel Güvenlik Yönetmeliği’nin (GSR) Temmuz 2024’ten itibaren zorunlu olan tüm güvenlik fonksiyonları, geri vites ve kör nokta asistanlarından akıllı hız desteğine kadar ve siber güvenlik yönetimine kadar Smart Dash’e entegre edilmiş. Scania ayrıca sistemi, servise gitmeye gerek kalmadan kablosuz güncellemelerin kamyona yüklenebildiği 4G ve 5G özellikli C400 telematike sahip.

Editör Notu

Daha da önemlisi, çok işlevli ekranın altında bir dizi düğmeler yine mevcut. Müzik ses düzeyini ayarlamak veya kabin içindeki sıcaklığı ayarlamak gibi en sık kullanılan işlevlerden bazılarını gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu arada diğerlerinin yanı sıra kalorifer, klimayı ve ön cam ısıtmalarını açabilecek ve doğrudan ekrandaki hava akışı ayarlarına da gidebileceksiniz. Havalandırma kapakçıklarından da bahsedelim, yeni ekranın kapladığı büyük alan nedeniyle bunlar da yeniden düzenlenmiş.Ekran altında ortada geniş, yatay bir havalandırma filtresi mevcut.

Kaldırılabilir ilave dingillerin, pnömatik süspansiyonun ve hatta ses sinyali türünün kontrol edilmesi gibi daha özel işlevler için klasik düğmeler yine muhafaza edildi. Bu düğmeler direksiyon simidinin arkasında, sürücünün sağ diz hizasına yeni bir değişiklikle monte edilmiş. Ancak direksiyon simidinin kendisi ve saklama bölmelerinin, rafların ve bardaklıkların genel düzeni değişmemiş.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER