Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ve Yeni Setra

Ve Yeni Setra
25 Eylül 2022 - 21:32 'de eklendi ve 3727 kez görüntülendi.

Ve Yeni Setra – Setra Comfort Class ve TopClass
Dışarıdan bakıldığında Setra’da radikal değişiklikler pek fazla yok.Ancak bizce otobüse daha zarif, biraz daha lüks bir görünüm kazandıran bir kaç değişiklik yapılmış.Öndeki Setra logosu büyümüş,güvenlik sistemlerinin radar donanımını gizleyen arka plana biraz daha alan kazandırılmış.

Sadece ComfortClass ve TopClass’ı değil, aynı zamanda Setra çift katlı 531DT serisinde de yenilik yapmış.
Dönüş sinyallerini, gündüz yanan farları ve pozisyon ışıklarını birleştiren yan taraftaki tam LED aydınlatma lamblarla birleşiyor. Eskisinden daha parlak LED farlar, TopClass’ta yeni ve daha keskin aydınlıkla karşımıza çıkıyor. Eskiden kesik olan Setra arka lambalarının grafikleri, kalın, düz çizgilere dönüşmüş.



SETRA OTONOM VE GÜVENLİK SEVİYESİNİ ÜST DÜZEYE TAŞIMIŞ ”ADA 2 ABA 5”

Setra ComfortClass ve TopClass, mesafesinin korunmasına ve aracın şeritte kalmasına aktif olarak yardımcı olan yeni Aktif Sürüş Desteği 2 (ADA 2) ve acil fren destek sistemi Aktif Fren Desteği 5 (ABA 5) ile donatılan Avrupa’daki ilk otobüs olma özelliğini de taşıyor.

ADA 2 Aracı şerit içinde tutan mesafeyi, hızlanma-frenlemeyi ve direksiyonu kontrol eden Active Drive Assist 2 yarı otomatik kontrol sistemi otonomla geliştirilmiş.
Bu teknoloji ise kaptanlarımızı direksiyon başında,sürekli olarak aynalara bakmak,aracı şeritte tutmak ve düzeltmek zorunda kalmaktan artık kurtuluyor.

Kısaca ABA5,hem hareket halindeki yayaları hem de aniden duran yayaları,kör noktaları algılayan sistemdir.Bu sistem sürücüyü hem görsel olarak hem de sesli olarak uyarıyor ve aynı zamanda 50 km/s’ye varan tam frenleme gücüyle araç kendini otomatik olarak frenliyor.Kamera sistemi ve trafik işareti tanıma özelliğine sahip uyarlanan hız sabitleyici ile donatılmış.Hız sabitleyici, navigasyon sistemi ile birlikte çalışan sistem trafik ve yerleşim alanlarında aracı bağımsız olarak yavaşlıyor.

Sürücü, Anahtarsız Çalıştırma ve tek tuş kullanılarak motorun çalıştırılmasını ve ayrıca elektrikli park frenini (PowerShift şanzımanlı araçlar için standart) opsiyonlu olarak satın alacaktır.

ComfortClass HD, S511 ile 10.5m’den başlayıp S519 serisi ile 15 metreye kadar altı farklı uzunlukta üretiliyor. Ve TopClass HDH de ise S515’ten S517’ye, 12,5 ila 14,2 m uzunluğunda üç farklı uzunlukta üretiliyor.

MOTORLAR

Setra Motorlarda ise 10.7 litrelik OM470 394-456 beygir ve ayrıca OM 471 Euro VI 12,8 Litre 476 veya 510 beygir motorlar sunuyor emisyon standardının en son versiyonuna uygun güçlü ve ekonomik motorlardan tam otomatik şanzımana ve sorunsuz çalışan tahrik aksına kadar tüm bileşenler Mercedes-Benz’den. Öte yandan, akıllı enerji ve tüketim yönetimi ile yenilenmiş.Yenilenmiş Setra yüzde 3 daha düşük yakıt tüketimi ile işletmecilere önemli katkı sağlıyor.


Editör ; Fırat KARADAĞ
Magazinulasim.Com 2022©

https://magazinulasim.com/Konu-yeni-setra-setra-comfort-class-ve-topclass-serisi.html
https://magazinulasim.com/Konu-yeni-setra-setra-comfort-class-ve-topclass-serisi.html?page=2

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER