Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bus Euro Test 2022

Bus Euro Test 2022
12 Mayıs 2022 - 14:32 'de eklendi ve 844 kez görüntülendi.

Beş otobüs üreticisi “2023 Yılının Elektrikli Otobüsü” ödülü ve ünvanını almak için yarışıyor. 2022 Elektrikli Şehir Otobüs Euro Testi bu Çarşamba İrlanda’da başladı. Türkiye’den Bozankaya Sileo’nun teknolojisini satın alan Karsan katılıyor.

Bu yıl düzenlene yarışmaya Higer, Karsan, MAN, Mercedes-Benz ve Volvo,testte yer alıyor.Bu yılki Otobüs Euro Testi 2022, İrlanda’nın Limerick şehrinde başlıyor. Toplam beş elektrikli şehir otobüsü, 22 profesyonel gazeteci tarafından kapsamlı test ve değerlendirmeye tabi tutulacak.

Çinli tedarikçi Higher, 12 metre uzunluğunda alçak tabanlı otobüs olan Azure’u gönderiyor , MAN 12 metre uzunluğunda Lionˋs City E ile geliyor, Mercedes-Benz eCitaro, Karsan, 12 metre uzunluğunda, tamamen alçak tabanlı bir otobüs olan e-ATA ile ve Volvo, Mısırlı üstyapı üreticisi MCV tarafından Birleşik Krallık pazarı için konfigüre edilip tasarlanan otobüsünü sunacak.

Karsan, bir yandan 449 kWh’ye varan pil kapasitesi ve son derece verimli tüketim için tasarlanmış temel bir araç tasarımı ile elde edilecek e-ATA 12 solo otobüs için 450 kilometreye kadar menzili bulunuyor. 

Higher, dizel muadilinden türetilmemiş yeni bir elektrikli otobüs ile katılıyor , maksimum 350 kWh kapasiteye sahip olabilen pillerin çatıya ve zemin alanına yerleştirildiği tamamen yeni bir araç. 

Volvo,üst yapıcılar için özel olarak geliştirilmiş yeni bir elektrikli şasisi bulunan araçla katılıyor. Bu, diğer şeylerin yanı sıra pil kapasitesinin ve sürücünün farklı şekilde yapılandırılabileceği modüler bir platform. Sürüş teknolojisi, Volvo 7900e’den geliyor. Piller Akasol tarafından tedarik edilmektedir , her bir pil takımı 94 kWh kapasiteye sahiptir, körüksüz serisine göre 5 pakete kadar takılabiliniyor.

Mercedes-Benz eCitaro ile katılıyor Almanya’daki son kayıt rakamlarına göre ,geçen yıl elektrikli otobüslerde Mercedes Benz’i zirveye taşıdı. Bu araç aynı zamanda optimize edilmiş enerji tüketimi için sürekli olarak geliştiriliyor. 

MAN Lion’s City E,hala piyasada nispeten yeni ve piyasada bulunan hemen hemen tüm tahrik sistemlerini kullanma seçeneği sunan bir platform üzerine inşa edilmiştir. MAN ayrıca, belgelenmiş test sürüşlerinin zaten gösterdiği gibi, uygun optimizasyonlarla uzun menzillere ulaşmayı da başardığı söyleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER