Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes-Benz ve Setra’da COVID-19’a Karşı Önlemler

Mercedes-Benz ve Setra’da COVID-19’a Karşı Önlemler
13 Ekim 2020 - 17:27 'de eklendi ve 1046 kez görüntülendi.
  • Daimler bünyesindeki Mercedes-Benz ve Setra markalı otobüslerde, yeni tip koronavirüs pandemisine karşı, yolculuklardaki yayılımın azaltılması adına bazı yenilikler sunulmaya başlandı. 
  • Otobüslerde salgına karşı yeni iklimlendirme sistemi, antiviral etkili yüksek performanslı partikül filtreleri, sürücü koruma kapıları ve sensörlü dezenfektan dispenserleri sunulmaya başlanıyor.
  • Yeni iklimlendirme sistemi sayesinde otobüslerin içindeki hava, her iki dakikada bir tamamen değiştirilebiliyor. 
  • Yeni otobüs siparişleri haricinde mevcut otobüslere de eklenebilen bu donanımlar sayesinde daha güvenli ve huzurlu yolculuklar yapılabilecek. 
  • Yeni donanımlar, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs AR-GE Merkezi’nin Almanya’daki ekipler ile ortak çalışması sonucunda geliştirildi.

Daimler Buses kapsamında üretilen Mercedes-Benz ve Setra markaları her zaman örnek niteliğinde güvenlik donanımlarına sahip oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle söz konusu markalar yeni güvenlik önlemlerini tanıttılar. Bunlardan ilki, standart olarak otobüslere takılan yeni iklimlendirme sistemi. Bu sistem, araç içerisinde hızlı hava değişimi sağlayarak enfeksiyon riskine karşı koruma sunuyor.

Aktif filtreler, hem yeni araçlara hem de iyileştirme çözümü olarak olmak üzere, mevcut Mercedes-Benz Yeni Travego, Yeni Tourismo, Setra S 531 DT çift katlı otobüs, Setra ComfortClass 500 ve TopClass 500 yolcu otobüsleri için sipariş verilebiliyor. Mercedes-Benz Citaro ve Conecto şehir içi otobüslere yönelik uygun aktif filtreler ile donatılan aracın giriş alanına, yolcular tarafından görülebilecek bir etiket de yapıştırılıyor.

Yeni özellikler arasında antiviral etkili yüksek performanslı klima filtreleri ve ayrıca otobüsler için sürücü koruma kapıları ve sensörlü dezenfektan dispenserleri de yer alıyor. Daimler Buses, modele bağlı olarak araç içerisinde azami taze hava akışını yüzde 33 ila 40 oranında artıran bir opsiyonel özelliği de sunmaya başladı. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Ar-Ge Merkezi’nin Mannheim ve Neu-Ulm’daki ekiplerle birlikte geliştirdiği yeni donanımlardan bazıları mevcut araçlara sonradan uygulanabildiği gibi, Ekim 2020 itibariyle verilen yeni siparişlere de üretim aşamasında eklenebiliyor. 

  

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER