Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Avrupa Birliği’nden Otobüs ve Kamyon’a Yeni Karar

Avrupa Birliği’nden Otobüs ve Kamyon’a Yeni Karar
29 Mart 2019 - 18:22 'de eklendi ve 2817 kez görüntülendi.


Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği kurumlarının 2022’de yürürlüğe girecek olan araç güvenliği standartları konusunda ön anlaşmaya vardığını açıkladı. Yolcuları, yayaları ve bisikletlileri korumak için tasarlanan yeni teklif, teknoloji odaklı bazı büyük değişiklikler içeriyor

Yeni Tasarıda Ön Anlaşma Sağlandı

Piyasada bulunan teknolojik cihazların, trafikte can kaybı ve yaralanmaların azaltılmasında yardımcı olabileceği kaydedilen açıklamada, kazaların azalmasına yardımcı olacak sistemlerin araçlarda zorunlu kılınmasını 2018’de önerdiği kaydedildi.

ABA4 ABA5 FREN SİSTEMLERİ VİDEO

Bu yeni güvenlik standartları otomatik hız sınırlama sistemi, acil fren sistemi, şerit takip asistanı, yorgunluk tespit sistemi ve kameralı park sensörleri arasında kamyon ve otobüslerdeki kör noktalar, yaşanabilecek uyuma ve dikkat dağınıklığı gibi uyarı sistemleri,şeritte tutma asistanı ve gelişmiş acil frenleme sistemi teknolojilerinden oluşuyor.Araçları aynı zamanda, gelişmiş emniyet kemeri, geri geri gidişte kamera veya sensörle çalışan güvenlik asistanları ve kazalar ile ilgili bilgilerin takip edilebilmesi için veri kaydedici kara kutu gibi donanımlara sahip olacak.

GÜVENLİĞİ ARTTIRACAK YENİ SİSTEMLER 

Komisyon, yeni tedbirlerle 2038’e kadar 25 bin kişinin trafikte can kaybını, 140 bin kişinin de yaralanmasının önleyeceğine inandığını kaydetti.
Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu arasında varılan uzlaşıların,  Avrupa Parlamentosu ile Avrupa Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor. Kamyon ve otobüslere yönelik direk vizyon ile araba ve vanlarda baş çarpmalarını önleyici tedbirler dışındaki önlemlerin 2022’den itibaren geçerli olması öngörülüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER