Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes Benz Türk’ten Amerika’ya Yeni Tourrider

Mercedes Benz Türk’ten Amerika’ya Yeni Tourrider
28 Eylül 2021 - 17:30 'de eklendi ve 4203 kez görüntülendi.


Mercedes Benz otobüslerinin Avrupa’daki üretim ve ar-ge merkezi haline gelen Hoşdere fabrikası,farklı tiplerde üretimini yaptığı araçlara bir yenisini daha ekledi.Daimler Grubu’nun okyanus ülkelerine ihracatı olan amiral gemisi Setra’nın ardından,Mercedes Benz Türk Hoşdere üretimi yeni Tourrider’ın dünya tanıtımı yapıldı.Hoşdere fabrikasında üretilen ve 6.600 metrekarelik alana sahip tesiste paslanmaz çelikten üretilen Mercedes-Benz Tourrider için ayrıca üretim bandı kurulacak.

Mercedes markasının serisinde ki bazı otobüslerin ihracatıyla,bu kıta da “Türk işçiliği” ile üretim yapan ikinci yerli otobüs üreticisi ol
acak.

Tasarım, konfor, teknoloji, güvenlik özellikleri, bireysellik veya ekonomi açısından olsun, yeni Mercedes Benz Tourrider, Kuzey Amerika’daki motorlu taşıtlar için bir dönüm noktası oldu. Otobüsün mucidi ve Hoşdere fabrikası Mercedes-Benz’in benzersiz uluslararası bilgi birikimi ile Kuzey Amerika pazarı için özel olarak tasarlandı

Yeni Tourrider

Dış Tasarım ; Tipik Mercedes Benz Tourismo karakterinden esinlenerek tasarlanmış. Tourrider Business,LED kubbe farları kullanılmış.Tourrider Premium da ise LED entegre farlar kullanılmış. Tourrider Premium’un arkası, entegre bir Mercedes yıldızına sahip markaya özgü eğik tasarım arka cam ile karakterize edilmiş. Tourrider Business’ın pencere yerine V şeklinde siyah bir kalkanı var. Çıtalarla yapılandırılmış yüzeyi, Mercedes’in yazısına göre, daha önceki Amerikan arabalarının şekline bir selam niteliğindedir. Yolcu mahali düz bir zemine sahiptir, tuvalet (ve istenirse mutfak) arkadadır. Genişlik boyunca 2.60 metredir. Tüm yapı şase dahil olmak üzere, paslanmaz çelikten yapılmış bir iskelet tarafından desteklenmektedir. Ön cam, onarımını kolaylaştıran iki parçaya bölünmüştür.

Yeni Tourrider tam olarak Kuzey Amerika standartlarına göre üretilmiştir.13.72 metre uzunluğunda darbelere dayanıklı tamponlarıyla dahil olmak üzere 13.92 metre üç dingilli SHD sınıfında bir otobüstür ve Tourrider Business ve Tourrider Premium olmak üzere iki seri seçeneğiyle satışa sunulacak. Tourrider Business, sofistike beklentilerin otobüsü, “Business Class” Tourrrider Premium ise “First Class”ın tüm beklentilerini karşılayan lüks otobüs sınıfında.Tourrider’ların yüksekliği ise 3,69 ila 3,75 metredir.


Panorama Cam Tavan

İç mekanda yolcular, özellikle Tourrider Business’a kıyasla 2,36 inç (6,0 cm) yükseltilmiş yolcu mahaliyle Tourrider Premium’da cömert bir alan sunuyor.

Tourrider Business ve Premium’da alışılagelmiş ikili koltuklara alternatif olarak versiyon için 2+1 koltuk seçimi yapılabiliyor ve ayrıca ikinci bir kapı seçeneği istenilirse,Tourrider standart olarak 56 yolcu koltuğu sunuyor, ancak koltuk sayısı istek üzerine 46 ila 60 koltuk arasında değiştirilebiliniyor.

Tourrider Premium, yolcu kabinini gerçek bir rüyaya dönüştürmek için büyüleyici Top Sky Panorama cam tavanı seçeneği sunuyor. Akşam veya gece yolculukları sırasında, bagaj raflarının altında ve pencere pervazlarının altında isteğe bağlı ambiyans LED aydınlatma şeritleri ambiyansı ve sürücü deneyimini daha da iyileştirir.

Tourrider’da kullanılan koltuklar kendi bünyesinde üretiliyor: Bu, Avrupa’nın en büyük otobüs koltuğu üreticisi olduğu için sürpriz değil. Tourrider Business, standart donanım olarak konforlu Mercedes Benz Travel Star Eco koltuklarla donatılmıştır. Bu arada Tourrider Premium, Mercedes-Benz’in sunduğu en lüks otobüs koltukları olan Luxline döşemeli Travel Star Xtra koltuklar şeklinde birinci sınıf koltuklara sahiptir.USB soketi ve/veya elektronik cihazlarını şarj etmek için 110 voltluk prizler 19 inçlik sabit bir monitör bulunuyor. Premium serisinde ise, 21,5 inç büyüklüğünde elektrikle katlanabilir bir ekrana sahip. Diğer dört ekran, yolcu bölmesinde ilgili boyutta eşit olarak monte edilmiştir. 

Tourrider mühendisleri ayrıca yolcu mahali ısıtmasını ve klimasını optimize etmeye büyük önem verdiler.Soğutma – yüksek ortam sıcaklığı dönemlerinde bile – Eberspaecher/Sütrak’ın 35 kW çıkışlı güçlü entegre klima sistemi ile sağlanıyor.Ayrıca sürücünün çalışma alanı da 9 kW’lık ayrı bir klima sistemi de bulunuyor.

Bir dizi yenilikçi sürücü yardım ve güvenlik sistemi ile sunulan iki kokpit

Sürücüler, büyük sorumlulukları ile beraber Mercedes-Benz mühendisleri ve tasarımcıları için her zaman önemli bir rol oynamaktadırlar. Tourrider Business, dinamik-fonksiyonel Cockpit Basic Plus ile iki seçenekte sunuluyor, Tourrider Premium ise lüks ve fonksiyonel Cockpit Comfort Plus bulunuyor.

Kazaların azaltılmasına yönelik öncü yardım sistemleri, Mercedes Benz Tourrider’ın en güçlü noktalarından biridir. Manevra yaparken ve dar yerlerde çepeçevre görüş 360 derecelik kamera sistemi ile sağlanır. Ayrıca görünürlüğe yardımcı olan hem kısa hem de uzun huzme, iki LED far sisteminin olağanüstü ışık veriminden yararlanır. Standart Yerleştirme Işıkları ile Tourrider, karanlıkta geri giderken sürücülerini de destekler.

Tourrider’ın olağanüstü yeni güvenlik özellikleri arasında, yaya algılamalı isteğe bağlı radar tabanlı Sideguard Assist viraj alma asistanı da yer alıyor. Kapının yan tarafındaki izleme bölgesinde hareketli bir nesne (yaya veya bisikletli gibi) veya sabit bir engel varsa, sistem sürücüye bir uyarı verir. Böylece sürücüye özellikle yoğun alanlarda kalkış yaparken yardımcı olur ve ayrıca hem diğer sürücüleri, bisikletlileri hem de yayaları etkin bir şekilde korur.

Güvenlik Paketi

Tourrider aynı zamanda yaya algılama özelliğine sahip benzersiz Active Brake Assist 5 acil fren sistemi veya kısaca ABA 5 ile birlikte sunulan ilk motorlu otobüs. Sistem sınırları dahilinde, bu yardım sistemi (hem Tourrider Business hem de Premium’da standart), otobüsler için sadece sabit ve hareketli engellere değil, aynı zamanda yayalar için de otomatik bir acil durdurma başlatabilen ilk acil durum fren sistemidir. ABA 5’in ek bir bileşeni, radar tabanlı otonom akıllı hız sabitleyicidir (Tourrider Premium’da standarttır). Uzun mesafeli yollarda ve eyaletler arası otoyollarda sürücünün yükünü hafifletir. Yardım sistemi öndeki daha yavaş bir araç algılarsa, sürücü tarafından önceden seçilen hıza bağlı bir mesafeye ulaşılana kadar otobüsü otomatik olarak yavaşlatır ve ardından sistem bunu sürekli korur.

Opsiyonel olarak sunulan Attention Assist (ATAS), tipik yorgunluk veya dikkatsizlik belirtileri algıladığında sürücüyü hem görsel hem de sesli olarak uyarır ve sürücüyü mola vermeye yönlendirir. Tourrider’ın bir diğer yardım sistemi de, ön camın arkasındaki bir kamera sistemi yardımıyla aracın işaretlenmiş şeritten istemeden ayrıldığını algılayan standart Şerit Asistanı’dır. Araç sinyal vermeden şerit çizgisini geçtiğinde, sürücü koltuğunun ilgili tarafında hissedilir bir titreşim ile uyarılıyor.

Motorlar

Kendini binlerce kez kanıtlamış 6 silindirli Mercedes-Benz OM 471 2300 NM 12,8 litre hacmiyle motor 450 beygir (336 kW) motora sahip.

Eşsiz esnek yüksek basınçlı enjeksiyon sistemi X-Pulse ile common-rail doğrudan enjeksiyon, şarj havası soğutması ve ayrıca egzoz gazı devridaimi ve seçici katalitik indirgeme (SCR) teknolojisinden oluşan bir teknoloji paketi ile etkileyicidir. Bu nedenle motor, yakıt verimliliği, güçlü hızlanma, iyileştirme ve güvenilirliği ile öne çıkıyor.Araçta bulunan Şanzıman ise konvertörlü Allison WTB 500R.

Magazinulaşım Haber 2021 ©

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER