Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yüzde 100 Elektrikli Yerli Metrobüs Ankara’da

Yüzde 100 Elektrikli Yerli Metrobüs Ankara’da
01 Mart 2021 - 19:54 'de eklendi ve 1291 kez görüntülendi.

Avrupa ve Türkiye’nin yeni tercihi Sileo ilk 5’de

Sileo ; Türkiye’nin İlk Yüzde Yüz Elektrikli Yerli Metrobüsü OSTİM’de Tanıtıldı

Yeni SILEO’ nun tüm Ar-Ge çalışmaları Bozankaya Ostim Ar-Ge Merkezi’nde %100 yerli sermaye ve Türk mühendislerin çalışmalarıyla gerçekleştiriliyor.Yüzde 100 yerli ve elektrikli metrobüs Ankara turuna çıktı. OSTİM istikametinden Kızılay’a yol alan otobüs, tanıtım anonsları ile halka tanıtıldı.2 körüklü Sileo 250 kişi yolcu kapasiteli ve 25 metre uzunluğunda. Otobüs tek şarj ile 250 kilometre yol alabiliyor.

Bozankaya A.Ş ve Ostim Teknik Üniversitesi arasında yüzde 100 yerli ve elektrikli otobüs üretimi için işbirliği protokolü imzalandı.

Özel bir şirket tarafından 2013 yılından bu yana seri üretimi olan otobüs, yüzde 100 elektrikli, çift körüklü, 9 kapılı, 250 kişi yolcu kapasiteli, 25 metre uzunluğunda. Otobüs tek şarj ile 250 kilometre yol alabiliyor.

Elektrikli otobüs ayrıca hem yatırımcıların hem de ulaşım teknolojilerine ilgi duyanların yakından görebilmesi için yaklaşık bir ay boyunca OSTİM’de sergilenecek. Ayrıca bu yüzde 100 Türk mühendisliği ve yerli teknoloji ile tasarlanan ve üretilen çevre dostu elektrikli otobüsler, yalnızca Türkiye’de değil Almanya ve Lüksemburg gibi birçok Avrupa ülkesinde de hizmet veriyor. Metrobüs yolculara konforlu ve güvenli bir şehir içi seyahat deneyimi de yaşatacak.

“Markalaşmaya ve katma değerli üretime çok ihtiyacımız var”

Çok önemli bir imza töreni için bir araya geldiklerini belirten ATO Başkanı Baran, “Ülkemizin belki de en önemli sıkıntılarından bir tanesi mesleki eğitim, yerli ve milli ve üniversite sanayi iş birliği. Bugün bunların hepsini bir arada görüyoruz. Gerçekten çok önemli bir gün.

Ankara’nın en önemli üç tane markası burada bugün. Ostim, Ankara’nın en önemli değerlerinden birisi. Yaklaşık 135 iş kolu var. Yerli üretim ile dünyanın pek çok yerinde yerel yönetimlerin hizmetinde bulunan bir firmamız. Yaklaşık 2 yıl önceydi herhalde. Tayland’a teslimat vardı.

Tayland Belediyesine teslimat vardı. Bugün Avrupa Birliği’nde bizim otobüslerimiz kullanılıyor. Bu şirketin ürettiği gurur kaynağı otobüslerimiz AB ülkelerinde yer alıyor. Biz hakikaten üniversite-sanayi iş birliğine, mesleki eğitime çok ihtiyacımız var. Markalaşmaya ve katma değerli üretime çok ihtiyacımız var. Çünkü biz maalesef cari açık üreten bir ülkeyiz. Bizim gelirimizden daha çok giderimiz var. Bunu kapatabilme adına bu markalara bizim çok ihtiyacımız var. Bu ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) üyesi Bozankaya AŞ, yüzde 100 elektrikli ve yerli metrobüs aracını Ankara’da tanıtarak, OSTİM Teknik Üniversitesi ile Ar-Ge alanında iş birliği protokolü imzaladı.

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek de,Bozankaya’nın, Türkiye’nin ve Ankara’nın göz bebeği teknoloji şirketlerinden biri olduğunu vurgulayarak, firma ile üniversitenin Ar-Ge ve öğrencilerin eğitimi alanındaki iş birliğini başlattıklarını söyledi.

“Tüm Türkiye ile gelmeli”


OSTİM Başkanı Orhan Aydın, yerel metrobüsün OSTİM Teknik Üniversitesi ile birlikte Ankara’ya sunulacağını kaydetti. Firmanın ürettiği elektrikli araçların Almanya’daki InnoTrans Fuarı’nda tüm dünyaya tanıtıldığını hatırlatan Aydın, “Bozankayalegendary otobüsü orada bir numaraydı, gurur duyuyoruz. ” dedim.

OSTİM Teknik Üniversitesi Bozankaya ile Aydın’ın bir araya gelmesinin çok güzel sonuçlar alacağına dikkat çeken Aydın, şu görüşleri dile getirdi: “Bu firma aynı zamanda hafif metro aracı, metro aracı ve hızlı trenin birçok parçasını da üretti. Avrupa’da bilinir ve orada bulunan yerleri vardır. bunu yapabilecek kapasiteye sahip yerli ve milli bir markadır. Bu nedenle ARUS olarak biz de onlarla ilgili her şeyi yapacağımızı ve bu firma ile her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu burada belirtmek isterim. Ama umarım medya varlığı: Bu otobüs tüm Türkiye ile birlikte gelmelidir. Bak, yerli bir araba yapmak için katları tırmıklayacağız, yerel otobüsü yapan şirket. Yerel otobüsü yaptık, ulusal olarak kendi markasıyla çarptık, yani otobüsümüzü yaptık. Bizim için bir araba yapmanın ne kadar gerektiğine bir bakın. performans gerektiriyor, yine de yaptık ve otobüsü yaptık. “

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER