Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yerli üretim ‘ELBÜS’ otobüsler artık Elazığ’da

Yerli üretim ‘ELBÜS’ otobüsler artık Elazığ’da
12 Haziran 2018 - 18:29 'de eklendi ve 3304 kez görüntülendi.

 

Elazığ Belediyesi, kilometrede 10 kuruş elektrik tüketen ve ELBÜS adı verilen yerli elektrikli otobüsleri hizmete sundu.

Elazığ Belediyesi’nin, şehir içi ulaşımda 18 metre uzunluğunda 150 yolcu taşıma kapasiteli ve kilometrede 10 kuruş elektrik tüketen yerli elektrikli otobüsü ELBÜS’leri yolcu taşımaya başladı. Elazığ Belediyesi tarafından Gazi Caddesi’nde düzenlenen törenle seferlerine başlayan ilk halk otobüsü ELBÜS’ün şoför koltuğuna, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz geçti.

TEK ŞARJLA 400 KİLOMETRE

ELBÜS’lerin şehir içi trafiğinde seyredeceğini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, törende yaptığı konuşmasında, “Sadece Elazığ’da sadece Türkiye’de değil dünyada ilk defa 18 metre uzunluğunda elektrikli körüklü sıfır emisyonlu, tamamen yerli ve milli olan, bizim mühendislerimizin dizayn ettiği ve bizim mühendislerimizin imalatını yaptığı, elektrikli otobüs ELBÜS’leri bufün yollara çıkarıyoruz. Şu anda devreye aldığımız altı adet otobüsün her biri 150 kişi taşıyabilecek kapasitededir, kilometrede 10 kuruş harcayarak geri dönüşlerinde kendi kendini park eden ve bir şarjla 400 kilometre yol yapabilen ender yapılmış olan özel bir otobüstür” dedi.

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER