Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yerli Sileo’lar Yollarda

Yerli Sileo’lar Yollarda
13 Aralık 2021 - 17:51 'de eklendi ve 1628 kez görüntülendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği hibeli yüzde 100 elektrikli ve yerli Bozankaya/Sileo marka 3 adet otobüsün teslimatları da bugün yapıldı.

Sileo Ülkemiz dışında da Almanya’da üretim merkezi bulunan ilk yerli e-otobüs üreticisi markamız. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’de üretilen ve ihrac edilen belediye filolarında kullanılan,yerli üretim elektrikli otobüs ihalesini Bozankaya Sileo kazanmıştı.Bozankaya Sileo serisinde çok çeşitli tahrik, depolama ve şarj teknolojisi seçeneği bulunmakta tamamen müşteri ihtiyaçlarına göre özel verimli bir şekilde üretim de yapıyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “2022 yılı sonunda 355’i yeni otobüs ve 22’si dönüştürülmüş elektrikli otobüs olmak üzere 377 aracımızı Ankaralıların hizmetine sunmuş olacağız.Toplam 301 adet otobüsümüzün 82 adedi bugünden itibaren hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Bununla birlikte, Avrupa Birliği programı kapsamında 3 adet yerli üretim otobüs de belediyemize hibe edildi. Bu 3 çevreci ve yeni nesil otobüsümüzü de bugünden itibaren Ankara caddelerinde görmeye başlayacağız.” dedi.

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’daki toplu taşımacılık sistemlerinin geliştirilerek daha konforlu, yüksek yolcu kapasiteli, ekonomik bakım ve yakıt maliyetleri ile düşük emisyon salınımına sahip çevreci araçlarla,hava kirliliğinin önüne geçen ve gürültüsüz çalışan çevre dostu otobüsler sayesinde ses kirliliğinin de önüne geçmeyi hedefliyor.Yerli üretim Sileo yakıt tasarrufu sağlamasından bakım maliyetlerinin az olmasına, konfordan hıza kadar birçok özelliği ile toplu taşımayı cazip hale getiriyor.

25 KM’DE 1 TL’LİK ENERJİ TÜKETİMİ YAPIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego otobüs filosuna şimdilik 12 metre. uzunluğa sahip olan 230 kWh akü kapasitesi, 280 km menzile sahip 3 adet Elektrikli Sileo S12 otobüsleri de ekledi.Yüzde 100 elektrikli yeni nesil Sileo elektrikli otobüs tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirildi ve ayrıca Avrupa’ya da ihrac ediliyor. Sileo 25 km.’de sadece 1 TL’lik enerji tüketimi yapıyor.

Mehmet Ali AhmetÇakıroğlu
Magazinulaşım Ankara 2021
©

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER