Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Volvo VNL

Yeni Volvo VNL
24 Ocak 2024 - 18:00 'de eklendi ve 1199 kez görüntülendi.

Volvo Trucks Kuzey Amerika 2017’den bu yana amiral gemisi olan uzun yol serisi çekicinin ilk güncellemesi olan ve yüzde 90 tamamen yeniden tasarlanan Volvo VNL serisini piyasaya sürdü.Yeni burunlu Volvo her şeyi değiştirmek ve taşımacılık sektörünü dönüştürmek için tasarlanmış.

1996’daki prömiyerinden bugüne, VNL serisi ardından uzun yol VNL serisi son olarak yarı ve orta mesafe VNR olarak pazara sunuldu. Volvo, tamamen yüzde 90 yeni Volvo VNL’nin ABD ekibi tarafından altı yıllık araştırma ve özel ürün geliştirme süreciyle sıfırdan “titizlikle yeniden tasarlandığını” söyledi.

YENİ VNL

Volvo VNL altı kabin konfigürasyonuyla dört dış ve iç donanım seviyesinde Core, Edge, Edge Black ve Ultimate paket olarak satışa sunuldu.

  • VNL 860
  • VNL 840
  • VNL 660
  • VNL 640
  • VNL 440
  • VNL300

Volvo VNL “tamamen yüzde 90 yeni” olarak tanımlanıyor. Çekicide yeni gövde çizgileri selefinden açıkça farklı, cam ve gösterge saatleri farklı ve iç mekan da önemli ölçüde değişti. Ayrıca tahrik sistemi ise Avrupa’daki gibi olacak şekilde yenilendi.

Avrupa’daki aynasız ve kameralı sistem ayrıca kör nokta radarları da VNL serisinin yeni neslinde mevcut ancak yan dikiz aynaları hâlâ araç görüldüğü üzere mevcut. Çekicinin klasik aksesuar ayrıntısı olan Amerikan pazarına de hitap etmesi için çok miktarda (opsiyonel) krom parça kullanılarak tasarım çizgisinde vurguda yapılmış.

Avrupalı FH serisinden alınan tasarımlarla öne çıktı. Bunlar yan camlar, V şeklindeki led farlar ve iç tasarımdaki parçalarla öne çıkıyor.

Yeni VNL, ilk göze çarpan daha ince çıtalarla etrafı geniş kromlu ön radyatör ızgarası, geniş krom şeritlerle çerçevelenen ve kaputun üstündeki mat ve krom yan hava ızgaraları ve basamaklar ayrıca geniş yan etekler ile birlikte viraj ışıkları ile LED farlarla birlikte VNL devasa, kaslı ve aynı zamanda havalı ve dinamik görünüyor.

Şık çamurluklar ve yan kaplama parçalarının yanı sıra,yanlara doğru eğimli ön cam ve 2024’ün sonundan itibaren satışa sunulacak ayna yerine kameralarda yer alıyor. Ön radyatör çevresinde ayrıca kaput da yer alan hava ızgaraları, jantlarda, kapı kollarında ve benzerlerinde Ultimate krom kaplamaya ek olarak parlak ve mat siyah çıtalarla da satışa sunuluyor.

Elektrikli Volvo Dinamik Direksiyon teknolojisi sayesinde yeni VNL neredeyse sayısız destek sistemiyle birlikte geliyor. Volvo VNL, gelişmiş aktif güvenlik sistemler ve sektörde ilk kez otomatik acil çağrı sistemi olan E-Call ile Pilot Assist,Volvo Active Driver Assist Plus ayrıca kalabalık trafik de ve alanlarda sürüş için dur-kalk işlevine Adaptif Hız Sabitleme kör nokta ve kör nokta tarama ayrıca çarpışma kaza tehdidi durumunda acil frenleme (İleri Çarpışma Uyarısı) sistemlerine sahip.

VNL’nin güçlü kaputunun altında Volvo Trucks’ın 6 silindirli dizel motorunu gururla sergiliyor D13 olarak iyi bilinen 13 litrelik motorları kullanılıyor. Bunlar artık Amerika’da kullanılan 405 ile 500 hp arası dört performans seviyesinde ve standart olarak devam eden turbo compound teknolojisi sayesinde maksimum 2.640 Nm’de tork mevut. Otomatik I-Shift manuel şanzımana ve 2.15 düşük diferansiyel tahvil oranına sahip. Vitesleri %30 daha hızlı değiştiren optimize edilmiş I-Shift otomatik şanzımanla donatıldı önceki serisi ile karşılaştırıldığında ise VNL’de yakıt tüketimi %10 oranında azaltıldı.

Kabinler Kişiye Özel Opsiyonlu Tarzlar

  • VNL Ultimate Premium
  • VNL Core
  • VNL Edge
  • VNL Edge Black

İsveçli Amerikan Mimarisi


Adeta 1+1 daire şeklinde Volvo VNL’in yatak odası diyebileceğimiz kısım bambaşka .Burada, selefi VNL modelinde olduğu gibi, bol miktarda ferah alan bulunuyor. Yatak odasının boyutlarına gelince beş seçenek var. Bunlardan ikisi 1.95 metre yüksekliğe ve maksimum veya orta tavan yüksekliğine sahip VNL 860 ve VNL 840 serisi ve  diğer iki seri ise1.55 santimetre uzunluğunda maksimum veya orta tavanlı olarak da mevcut olan VNL 660 ve VNL 640. Beşincisi ise yatak odası, 105 santimetre genişliğinde ve orta derecede yükseltilmiş bir çatıya sahip VNL 440 bu serisi kısa mesafe için tasarlanmış.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER