Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Volkswagen T7 Multivan

Yeni Volkswagen T7 Multivan
10 Haziran 2021 - 22:29 'de eklendi ve 1143 kez görüntülendi.

Volkswagen T7 Multivan’ın son derece modern tasarım çizgilerine sahip aracını tanıttı.

Volkswagen, Transporter adlı minibüs modelinin yeni jenerasyonunu uzun bir süredir geliştiriyordu.Ve T7 yeni nesil Transporter’ın uzun süren geliştirme süreci bitti.Volkswagen T7’yi resmi olarak tanıttı.Lansman aracı sadece Multivan adlı seri ile tanıtıldı.Yeni standart donanımlı Transporter işte henüz tanıtılmadı. Multivan ise aynı efsane Caravelle gibi.

VW T7’de vazgeçilmez olan 1.5 TSI turbo benzinli seçeneği yer alıyor ve 136 beygir güç üretiyor. Daha fazla performans isteyenler ise 204 beygir güç üreten 2.0 TSI seçeneğinde sunuluyor. Bu motorlara ek olarak 4 silindirli turbo dizel 150 beygirlik seçeneği de bulunuyor. Tabii turbo dizel seçeneğinin bir sonraki yıl geleceği belirtiliyor. Tüm seçeneklerde sunulan tek şanzıman ise 7 ileri DSG şanzıman oluyor.

Elektriklendirilmiş motor seçeneği,diğer motor seçenekleri arasında.Ve yeni aracın ilk kez plug-in hibrit bir motor seçeneğine kavuştuğunu yani mekanik altyapısının da fazlasıyla modernize edildiğini gösteriyor. T7 Multivan eHybrid isimli o plug-in hibrit (PHEV) versiyon, 1.4 TSI motor ile 85 kW’lık (116 beygirlik) bir elektrik motorunu kombine ediyor ve toplamda 218 beygir güç üretiyor.

Bu seride batarya olarak da 13 kWh’lık bir lityum-iyon batarya kullanılmış. Fakat Volkswagen, aracın sadece elektrikli olarak ne kadar menzile sahip olduğu veya elektrikli kullanımda maksimum hızı gibi bilgileri henüz açıklamadı. Plug-in hibrit versiyondaki şanzıman ise 6 ileri DSG şanzıman olarak seçilmiş.

T7 Multivan’ın uzun aks mesafeli versiyonunun 4.053 litrelik bagaj alanı sunduğu da açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Volkswagen ayrıca bu aracın modüler bir koltuk düzenine sahip olduğunu da vurguluyor. Yani koltuklar tek tek sökülerek veya katlanarak farklı oturma düzenleri oluşturulabiliyor. Hatta koltukların 180 derece dönebiliyor olması da harika bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Yine çok fonksiyonlu bir masanın da araç içinde yer aldığı görülüyor.

Yolcular tüm bu konfor öğelerine ek olarak opsiyonel bir panoramik cam tavan ile de seyahat edebiliyorlar. Aracın iç mekanında ön kısma doğru geçecek olursak, 10.25 inç’lik dijital gösterge paneli ve 10 inç’lik dokunmatik multimedya ekranı gibi donanımları görüyoruz. Buna ek olarak head-up display de araçta sunulmuş. Kabini genel anlamda minimalist hissettiren T7 Multivan, 840W çıkışlı 14 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi bile sunuyor. İç mekanda bolca şarj girişinin yer alıyor olması da güzel detaylardan olarak karşımıza çıkıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER