Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Şehirler arası Seyahat Kısıtlaması

Yeni Şehirler arası Seyahat Kısıtlaması
26 Nisan 2021 - 21:28 'de eklendi ve 902 kez görüntülendi.

Tam kapanmada şehirlerarası seyahat nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından alınan kararları açıkladı. Tam kapanmanın olacağını duyuran Erdoğan, şehirlerarası seyahat ile ilgili “Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacaktır, Şehirler arası araçlar %50 ile çalışabilecektir” dedi.

“29 Nisan’da 17 Mayıs’a kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz”

Erdoğan, alınan yeni tedbirlere ilişkin, şunları aktardı:

“29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen zorunlu haller ile şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.istismarına izin verilmeyecektir.”

Herhangi bir zorunlu hali bulunmayan kişilerin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanılmak suretiyle mümkün olacak. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.” denildi.

Yayınlanan son genelgede konuya ilişkin olarak “Otobüs ve Havayolu ile düzenlenecek seyahatler de yolcular İzin Belgesi olmadan seyahat edemeyecek. Bu nedenle tüm kara yolu ve hava yolu firmaları seyahat izin belgesi olmayan vatandaşlara bilet satışı yapmayacak ve seyahat etmelerine kesinlikle izin vermeyecek” ifadelerine yer verildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER