Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Havalimanı’na Taşıma Operasyonu Başladı

Yeni Havalimanı’na Taşıma Operasyonu Başladı
05 Nisan 2019 - 17:50 'de eklendi ve 1644 kez görüntülendi.

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları’nın, ülke tarihinin en büyük iftihar projelerinden biri olan yeni evi, İstanbul Yeni Havalimanı’na nihai geçiş operasyonu bugün saat 03.00 itibarıyla başladı.Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na “Büyük Göç” olarak adlandırılan tarihi taşınma işlemi başladı. Atatürk Havalimanı’ndan THY’ye ait malzeme ve araçları İstanbul Havalimanı’na nakleden TIR’lar, yeni havalimanına yük taşımaya devam ediyor.

Türk Hava Yolları’nın, dünyanın en büyük havalimanı projesi olan ve ilk etap açılışı geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen yeni evi, İstanbul Havalimanı’na doğru büyük taşınması bugün saat 03:00’da başladı. Küresel havacılık tarihinde benzeri görülmemiş taşınma operasyonu, toplamda 45 saat sürecek ve 6 Nisan Cumartesi gecesi saat 23:59’da tamamlanacak. Türk Hava Yolları’nın 6 Nisan Cumartesi, saat 02:00’de Atatürk Havalimanı’ndan düzenleyeceği son yolcu seferi Singapur uçuşu ile yeni evi İstanbul Havalimanı’ndan yine aynı gün içerisinde saat 14:00’da Ankara Esenboğa Havalimanı’na düzenleyeceği sefer arasında kalan 12 saatlik sürede Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak. Devamındaki süreçte, İstanbul Havalimanı’ndan icra edilecek uçuşlar, belirli bir plan çerçevesinde kademeli olarak artırılacak.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı bu dev operasyona ilişkin yaptığı açıklamada; “Havacılık tarihinin en büyük nakil operasyonunu hayata geçiriyoruz; öyle ki, Türkiye’nin ve Türk Hava Yolları’nın küresel havacılıkta sergilediği büyük yükselişe bugüne dek ev sahipliği yapmış Atatürk Havalimanı’ndan yeni evimiz İstanbul Havalimanı’na transferini sağlamaya başladığımız ekipmanların kapladığı alan 33 futbol sahası büyüklüğüne eşit. Sadece ülkemiz ve bölgemiz genelinde değil, küresel ölçekte de oldukça yakından takip edilen bu büyük operasyon sonrası teknoloji harikası yeni evimizin kazandırdığı çok daha geniş imkânlarla dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi Türk Hava Yolları’nın benzersiz hizmet anlayışı ile ağırlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı havalimanı-taşıma-1024x768.jpeg
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER