Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni DAF XG+ Plus 660 Beygir Çekici Avustralya Yollarında

Yeni DAF XG+ Plus 660 Beygir Çekici Avustralya Yollarında
19 Aralık 2023 - 13:49 'de eklendi ve 524 kez görüntülendi.

DAF XG+ 660, Brisbane Kamyon Fuarı’nda Avustralya pazarına sunulmuştu. DAF MX15 Cummins motora sahip kamyon, 660 beygir güç ve 3200 Nm tork üretiyor. Bu yeni serinin ilk kamyonu geçtiğimiz günlerde Avustralya’da yollara çıkmış.

660 beygir gücündeki güçlü DAF XG+ PLUS‘ın Avrupa’da mevcut olmadığını da belirtmek isteriz. DAF XG+ plus 660 modeli bu yılın mayıs ayında Avustralya Brisbane Kamyon Fuarı’nda görücüye çıkmıştı. Araç, 15 litre kapasiteli, 660 HP maksimum güç ve 3.200 Nm maksimum torka sahip ancak Amerikan markası Cummins motoru bulunuyor. Bu şekilde yeni DAF, Avustralya da ”road train” olarak bilinen karayolu trenleri özelliklerine göre tasarlandı ve setin izin verilen toplam ağırlığı, 6×4 çeker varsayılarak 97 ton.

660 beygir gücündeki DAF‘lardan biri, güneydoğu Avustralya merkezli Dyers Distribution’a teslim edilmiş. DAF XG+ 660 plus burada iki yarı römorklu setlerle çalışacak ve aynı zamanda Avustralya kıtasının çöllerinde de çalışacak. Tasarımı Avustralya ön tamponu ve gövdenin karakteristik yuvarlak ön kısmına uyum sağlıyor. Dyers Distribution ayrıca avrupa serilerinde olduğu gibi aynaların yerine kameralı bir araç tercih etmiş.

Avrupa Pazarı

AB yasaları ile CO2 emisyonlarını 2030 yılına kadar 2019’a kıyasla %45 oranında azaltması gerekiyor. Bir markanın halihazırda bu kadar güçlü bir modeli varsa bu da önemli ancak bu dönemin ortasında yeni bir üst modelle pazara çıkması şimdilik cevap bekleyen bir soru.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER