Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

YENİ DAF XD

YENİ DAF XD
16 Mart 2022 - 12:10 'de eklendi ve 854 kez görüntülendi.

DAF CF serisi yerini yeni XD’ye bıraktı

Geçtiğimiz yaz yeni jenerasyon araçlarını tanıtan DAF,bazı modellerinde isim değişikliğine gitmişti.CF sınıfında da DAF XD ile geliyor.

Kısa mesafe ve şehir içi çekici ve kamyonlar sınıfında olan CF serisini yeni jenerasyonunda “XD” olarak piyasaya sürülecek.Yeni XD ailenin diğer üyeleri, XG ve XF modeliyle aynı çizgilere sahip olan XD, 2 basamak ile kabine erişim kolaylığı sunuyor.Artık her markanın sunduğu ve bazı modellerde standart özellik olan “Mirror Cam” teknolojisi DAF’ın büyük serisinde olduğu gibi bu serisinde de yer alıyor.

DAF Trucks, yeni nesil dağıtım kamyonlarının geliştirilmesinde son aşama olarak kapsamlı saha testlerini başlattı. Yeni dağıtım kamyonları; kalite, güvenlik, verimlilik ve sürücü konforu seviyeleriyle Yeni Nesil XF, XG ve XG⁺’ın DNA’sını taşıyacağı bildiriliyor.

Üretimin resmi olarak Kasım ayının başlarında başlamasından önce yaklaşık 20.000 ünitelik etkileyici bir siparişle bu üçlü seri, Hollandalı kamyon üreticisinin 93 yıllık geçmişindeki tüm rekorları kırdığı Daf kaynaklarında vurgulanıyor.

Sahada test edilen Yeni Nesil DAF dağıtım kamyonları; yeni Avrupa Kütle ve Boyut yönetmelikleri göz önünde bulundurularak geliştirilen ilk ticari araçlar. Kamyonlar yeni uzun mesafe ve ağır hizmet kamyonlarıyla aynı platformu kullanıyor. Yeni dağıtım kamyonları serisi, tıpkı diğer modeller gibi yol güvenliği, verimlilik ve düşük emisyonların yanı sıra sürücü konforu açısından sınırları zorlayacak.

Ürün Geliştirme genel müdürü Ron Borsboom, “Ezber bozan XF, XG ve XG+ ile DAF, uzun mesafe ve ağır yük taşımacılığında geleceğin kapısını aralıyor, şimdi, bölgesel ve ulusal dağıtımın geleceğini başlatma yolundayız. Üstün araç verimliliği, sürüş ve yol tutuşunun yanı sıra doğrudan görüş, oturma konumu, ergonomi, malzeme ve estetik görünüm alanlarında adeta yeni bir kulvar açılacak” diyor.

DAF, yılın ikinci yarısında Yeni Nesil dağıtım kamyonlarını tanıtacak.Yeni seri, popüler ve çok yönlü DAF CF kamyonların geniş yelpazesine ek olarak satışa sunulacak.

Haber Magazinulasim 2022 ©
Editör Emir Akçaman
Test Foto ;Truckspotter Gieten eo

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER