Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni DAF XB

Yeni DAF XB
23 Ağustos 2023 - 17:38 'de eklendi ve 473 kez görüntülendi.

DAF, şimdi şehir için yeni bir hafif hizmet kamyonunu piyasaya sürüyor. Ancak XB LF’den eski bir tanıdık.

DAF X ailesinin yeni üyesi DAF XB, yeni adı, yeni tahriki ve yeni ekipmanıyla piyasaya sürüyor. 7,5 – 19 ton orta sınıfda tanınmış kamyon olan DAF LF’nin yerini yakın zamanda alarak yenilendi ve yeni adı XB oldu 2023’ün dördüncü çeyreğinden itibaren, üreticinin hâlihazırda XD, XF, XG ve XG+ modellerini içeren yeni isimlendirmesine uygun olarak DAF XB olarak üretilecek.

İsim değişikliğinin yanı sıra performans, iç donanım ve elektronik sistemlerde de yenilikler yapıldı. Sonuç olarak XB modeli, elektrifikasyonun teşvik edilmesi, yeni zorunlu ekipman listesinin yürürlüğe girmesi ve manuel şanzımanlardan daha da uzaklaşılması gibi nakliye sektöründeki en son gelişmelere uyum sağlayacak bu trafiği yoğun olan ülkeler için de ayrı bir avantaj.

XB modeli dört seçenekde sunulacak. Bunlar 170 ila 210 beygir arası güce sahip 4,5 litrelik Paccar PX-5 ve 230 ila 310 hp arası güce sahip 6,7 litrelik Paccar PX-7. DAF XB’yi iki tam otomatik şanzımanla satışa sunacak. Bunlardan ilki, DAF’ın 8 vitesli PowerLine şanzımanı.Diğer seçenek ise Amerikan Allison Alternatif olarak 6 veya 9 vitesli manuel şanzımanı da tercih edebiliniyor. 

DAF XB Elektrikli

Elektrikli kamyon serisini piyasaya sunan ilk Avrupalı kamyon üreticisi olan DAF, Yeni Nesil XD ve XF Elektrikli modelleriyle çevre alanındaki liderliğini daha da artırdı.

DAF şimdi de sürdürülebilir şehir içi ve bölgesel dağıtım için mükemmel olan yeni DAF XB Elektrik ile “sıfır emisyonlu” ürün serisini daha da genişletiyor. 16 ve 19 tonluk modellerin yanı sıra, 17,5 inç jantlı ve sadece bir giriş basamağı olan 12 tonluk bir model de sunuluyor. Dingil mesafeleri 4,2 metreden başlıyor.

XB Elektrik’in e-motoru, teknik özelliklere bağlı olarak 120 veya 190 kW nominal güç ve sırasıyla 950 ve 1850 Nm nominal tork sağlar (2600 ve 3500 Nm maksimum). DAF, mümkün olan en düşük çevresel etki ve en yüksek dayanıklılık için brüt enerji içeriği 141-282 kWh arasında olan, kobalt ve magnezyum içermeyen lityum demir fosfat (LFP – Lityum Ferro Fosfat) yüksek enerji yoğunluklu akü grupları kullanır.. Bunlar, XB Elektrik’in 350 ultra sessiz ve ‘sıfır emisyonlu’ kilometreye kadar menzil sağlamasına olanak tanır ve bu şehir içi dağıtım operatörlerinin ihtiyaçları için fazlasıyla yeterlidir.

Yeni serinin doruk noktası XBC adı verilen özel bir seri olacak. Daha önce gösterilen XDC ve XFC gibi, diğer özelliklerinin yanı sıra süspansiyonuyla da öne çıkan bir arazi aracından bahsediyoruz. Maksimum yerden yükseklik 255 milimetre olacak ve yaklaşma açısı 25 dereceye ayarlanacak. Ancak 4×4 çekişten hiç bahsedilmiyor.

İç mekanda 12 inç tamamen dijital gösterge paneli, yeni direksiyon simidi ve XD, XF ve XG döşemeli koltuklar görücüye çıkıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER