Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Actros ve eActros 600 Ekim Ayında Yollarda

Yeni Actros ve eActros 600 Ekim Ayında Yollarda
17 Haziran 2023 - 17:41 'de eklendi ve 1140 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz Trucks, bataryalı elektrikli kamyonu eActros LongHaul’un seri versiyonunu eActros 600 adı altında 10 Ekim 2023’te piyasaya sürecek. eActros 600, yeni tasarımıyla en uygun maliyetli olmayı hedefliyor Mercedes-Benz Trucks’ın elektrikli çekicisi,yüksek pil kapasitesi ve şirket içinde geliştirilen yeni, özellikle verimli elektrikli tahrik aksı, ara şarj olmaksızın yaklaşık 500 kilometrelik bir menzil sağlayacak.

Bu yeni kabinin sadece elektrikli versiyona değil, aynı zamanda dizel seçeneğinide sunacak.Geçtiğimiz aylarda testlerinde bahsettiğimiz dizel ve Euro 6 katalizörlerle yapılan testlerle açıkça görmüştük Avustralya’da, yakın zamanda 2024 veya dizel motorluların resmi bir duyurusu yapılmıştı . 2025 yılında yeni kabinleri ile teslim edilecek. Özetle,dizel Actros ile uluslararası nakliye ve iç nakliye taşımacılık yapanlar, yeni bir ön ve yeni bir iç mekana sahip daha uzun kabinlere de sahip olacaklar.

Yeni Nesil Elektrikli ACTROS

eActros 600, adını kilovat-saat cinsinden pil kapasitesinden alıyor ve yüksek pil kapasitesinin yanı sıra şirket içinde geliştirilen verimli bir elektrikli tahrik aksına sahiptir ve ara şarja ihtiyaç duymadan yaklaşık 500 kilometrelik bir menzil sağlar. Mercedes-Benz Trucks, kamyonun önemli uzun yol segmentindeki dizel kamyonların çoğunun yerini almasını ve maliyet etkinliği açısından yeni standartlar belirlemesini bekliyor.

Müşteri test filoları için prototip üretimi devam ediyor ve 2024 için seri üretim hazırlığı planlanıyor. eActros 600, şu anda seri üretime hazırlanan Mercedes-Benz’in Wörth, Mannheim, Gaggenau ve Kassel fabrikalarında üretilecek.

Mercedes-Benz Trucks, eActros 600’ün, on yılda 1,2 milyon kilometrelik bir ömre sahip karşılaştırılabilir bir geleneksel ağır uzun yol serisi Actros ile aynı dayanıklılık gereksinimlerini karşılamasını sağlamayı hedefliyor.

eActros 600, IAA’da sunulan konsept prototipinden tasarım öğeleri içeren yeni bir tasarım diline sahiptir. Toplam kapasitesi 600 kWh’in üzerinde olan üç pil takımı ve 600 kW’ın üzerinde tepe çıkışı ile 400 kW’lık sürekli çıkış üreten iki elektrik motoru ile donatılmış . eActros 600’de kullanılan piller, uzun hizmet ömrü ve daha yüksek kullanılabilir enerjisi ile bilinen lityum-demir fosfat hücre teknolojisini kullanır . Mercedes-Benz Trucks, akülerin yaklaşık bir megavatlık bir şarj istasyonunda 30 dakikadan kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80’e şarj edilmesini amaçlıyor .

Çekiciye ek olarak Mercedes-Benz Trucks, eActros 600’ün sabit modellerini piyasaya sunarak üretmeyi planlıyor ve müşterilere tamamen elektrikli taşıma için bir dizi seçenek sunuyor. Şirket, eActros 600’ün müşterilere karlılık, sürdürülebilirlik ve güvenilirlik sunmasını sağlayarak araç teknolojisi, danışmanlık, şarj altyapısı ve hizmetlerden oluşan bütünsel bir çözüm sunmayı hedefliyor.

https://youtube.com/shorts/CuA63KljhdM?feature=share
Actros e600



SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER