Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Volvo O Fabrikayı Kapatıyor

Volvo O Fabrikayı Kapatıyor
17 Mart 2023 - 16:13 'de eklendi ve 574 kez görüntülendi.

Otobüs endüstrisinin ilginç kararları,yatırım da değişen coğrafyalar ile gündem de kalmaya devam ediyor.Volvo Buses, Volvo otobüs grubu 2024’ün ilk çeyreğinde Polonya Wrocław’daki otobüs fabrikasını kademeli olarak kapatmaya karar verdi. Volvo Buses Avrupa’daki çalışma seşklini değiştirdiğini duyurdu. Açıklandığı üzere, şirket faaliyetlerini şasi üretimine odaklayacak ve karoseri yani kasa üreticileriyle birlikte Avrupa’daki müşterilerine premium segment için eksiksiz bir şehir içi ve şehirlerarası otobüs ve tur otobüsü yelpazesi sunacak.

Volvo Buses, Avrupa’daki iş modelini değiştiriyor ve 2024’ün ilk çeyreğinde Wrocław’daki otobüs fabrikasını kapatmaya karar veriyor. 1.500 çalışan işini kaybedecek. Volvo Buses, Wrocław’daki fabrika ve diğer mülklerin İsveçli bir yatırımcı ve dekarbonizasyon için çalışan şirketlerin sahibi olan Vargas Holding’e satışına ilişkin bir niyet mektubu imzaladı.

Avrupa’daki Operasyonlarımız Yıllardır Zarar Ediyor

Volvo Buses başkanı Anna Westerberg, ‘‘Avrupa’daki operasyonlarımız yıllardır zarar ediyor.Birçok pazarda başarıyla uyguladığımız yeni bir iş modeliyle, karlılığı artıracağız ve şirketimizin uzun vadeli rekabet gücünü sağlayacağız ” yorumunda bulundu.

Yeni iş modelinin uygulanmasının, 2024 ve 2025’teki geçiş döneminde Avrupa’daki gelirler üzerinde geçici olarak olumsuz bir etkiye sahip olması bekleniyor. Yaklaşık 1,3 milyar SEK’lik bir yeniden yapılandırma hükmünün, 2023’ün ilk çeyreğinde işletme gelirleri üzerinde olumsuz bir etkisi olacaktır. Beklenen nakit akışı üzerindeki olumsuz etkinin yaklaşık 1 milyar SEK olduğu tahmin ediliyor ve bunların çoğu 2024’te etkilenecek. Yeni iş modeline geçiş tamamlandığında, Avrupa otobüs işinin karlı olması bekleniyor.

Volvo Buses başkanı Anna Westerberg ayrıca: ” Volvo Buses, birçoğu uzun yıllardır Volvo Buses ile çalışan sadık çalışanlarımızı desteklemek için her türlü çabayı gösterecektir. Yeni istihdam fırsatları aramalarında onları desteklemek için Vargas Holding, yerel makamlar ve diğer paydaşlarla birlikte çalışacağız .” dedi.

Wrocław, Volvo Group Digital & IT, Volvo Group Financial Control & Accounting, Volvo Group People Services, Volvo Construction Equipment, Group Trucks Operations, Group Truck Purchasing ve Volvo Group gibi bölümlerle Volvo Group için küresel iş hizmetleri merkezi olmaya devam edecek. Emlak.

Otobüs üretimi 2024 yılının 1. çeyreğinin sonuna kadar devam edecek. Komple otobüsler için verilen siparişler planlandığı gibi Wrocław fabrikasında üretilecek ve şirket müşterilere tam hizmet vermeye devam edecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER