Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Volvo MCV Bus

Volvo MCV Bus
25 Ekim 2023 - 19:02 'de eklendi ve 439 kez görüntülendi.

Busworld Europe Brüksel’de İlginç Otobüsler MCV ; 1994 yılında Kahire Mısır’da kurulan bir üretici. Dünya çapında Avrupa, Asya, Avustralya ve Afrika gibi pazarlara ticari araçlar tedarik etmektedir. MCV, yılda 6.000 otobüs üretim kapasitesine sahip.

Volvo Otobüs Üretimini Bitirdi

Volvo Polonya Wroclaw’daki otobüs karoseri fabrikasını kapatmaya karar vermesi ile otobüs üretimini de kapatacağını ve karosercilerle birlikte çalışacaklarını açıklamıştı. Volvo ile MCV arasında yapılan anlaşmanın imzalamasının ardından, Volvo Buses için şehir içi ve şehirlerarası otobüs karoseri üretecek.Volvo Buses bu yılki Busworld’de Orta doğu Mısır’dan Kahireli ortağı MCV aracılığıyla otobüslerini sergiledi. Türkiye, Almanya ve Çin dışında ilk defa farklı bir diğer üretici olarak yine yerini aldı. Volvo’nun elektrikli otobüs şasisi Volvo 7900 Electric, körüklü otobüs Volvo 7900 Electric Artic ve daha sonra şehirlerarası serisine yönelik bir elektrikli otobüs üreteceklerini belirtiyorlar. 

MCV (Ticari Araç İmalatı) ve Volvo Bus’un hâlihazırda Volvo’ya İngiltere pazarında önemli bir başarı kazandıran köklü bir işbirliği var. Volvo/MCV halihazırda karoserleri MCV’den yapılmış ve Volvo’nun bu yıl piyasaya sürülen BZL şasisi üzerine inşa edilmiş elektrikli otobüs sattı. En son Edinburgh’daki otobüs şirketi Lothian Buses, Mısırlı üretici MCV’den şasi ve üstyapı olarak 50 adet çift katlı otobüs sipariş etmişti.

Volvo BZL Busworld Europe Brüksel

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER