Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ve Ford Trucks ALMANYA Pazarında

Ve Ford Trucks ALMANYA Pazarında
06 Ekim 2021 - 15:35 'de eklendi ve 1170 kez görüntülendi.

Ford Trucks Avrupa’nın en büyüğü Almanya pazarında

Tüm Avrupa’ya yayılma hedefiyle Portekiz, İspanya, İtalya, Belçika ve Lüksemburg’da arka arkaya distribütör atamalarını gerçekleştiren Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, Batı Avrupa’daki stratejik büyümesini şimdi de Avrupa’nın en büyük ağır ticari pazarı olan Almanya’ya adım atarak sürdürüyor.

Ford Otosan üretimi Türk mühendis ve işçisinin emeği olan kamyon ve çekiciler Almanya pazarında.Türkiye’nin ikinci ve en çok satan markası Avrupa’nın en büyük pazarında emin adımlarla ilerliyor.F-Max Polonya da dahil olmak üzere Doğu Avrupa’nın yanı sıra, Güney Avrupa İtalya, İspanya, Portekiz’de de satılmaktadır ve son zamanlarda Fransa ve Belçika’da piyasaya sürüldü. 

Ford Otosan, geçtiğimiz aylarda Hollanda Belçika Lüksemburg bayii ağından sonra,son olarak Avrupa’nın en büyük çekici ve kamyon pazarı olan Almanya da bayii ağını genişletiyor. Almanya için Ford Trucks Deutschland GmbH bir çok Ford ticari araçlar bayii ile yaklaşık 2019’un sonundan beri devam eden görüşmelerle birlikte ilk kamyon ve çekici bayileri belli oldu.Ford Otosan üretimi çekici ve kamyonlar için Almanya’da yüzde üç,yani yılda yaklaşık 1.000 adet pazar payı bekliyorlar.Ford Trucks’ın Polonya’daki yüzde üç pazar payı,Portekiz’de ise yüzde 6,5.

Ford Trucks Almanya’da kapsamlı bir şekilde 16 bölgede,Crailsheim, Köln, Münih, Regensburg, Hannover, Osnabrück, Koblenz, Leipzig, Stuttgart / Ulm, Berlin, Nürnberg, Frankfurt, Dortmund, Hamburg, Braunschweig ve Kassel de 2022’den itibaren 25 bayii, toplam olarak 50 ila 60 servis noktasına ulaşmayı hedefliyor.

Almanya’da Ford Trucks’ın ilk bayii Stegmaier Group oldu.Bayii Cargo ve F MAX’ların satışından sorumlu olacak Avrupa’nın en büyük kamyon pazarı olduğu için elbette çok önemli. Bu ülkedeki herhangi bir başarı, hem finansal hem de Türkiye için özel bir öneme sahip.

Turfan: “Almanya, Ford Trucks’ın küresel büyüme planlarında kilit role sahip”

Ford Trucks olarak pandemiye rağmen, kilit önem taşıyan pazarlarda ardı ardına açılışlar gerçekleştirdiklerini belirten Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, şunları söyledi: “Türkiye otomotiv sanayinin öncü gücü Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks olarak, yarım asrı aşkın süredir otomotiv sektöründe ‘ilk’leri başarmaya ve dünya çapında bir başarı hikayesi yazmaya devam ediyoruz. Bir aracı sıfırdan ticari ürün haline dönüşene kadar, motor da dahil olmak üzere komple tasarlayacak, geliştirecek ve test edecek tüm yetenek ve altyapıya sahip konumdayız. Mühendislik yetkinliklerimiz ve Ar-Ge gücümüz sayesinde Türkiye’de ürettiğimiz ağır ticari araçları 40’ı aşkın ülkeye ihraç ederken, Türk mühendislerinin emekleri ile geliştirdiğimiz araçlar dünyanın dört bir yanında bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Uluslararası pazarlarda yerli üretimle büyüyen, global ağını hızla büyüten Ford Trucks ile ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz. 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülünün ardından F-MAX’e Avrupa’dan gelen yoğun taleple birlikte büyüme planlarımızı erkene çekmiştik. Bu doğrultuda 2019’da Polonya, Litvanya, Portekiz ve İspanya pazarlarının ardından yoğun talep gördüğümüz pazarlardan İtalya, Belçika ve Lüksemburg yapılanmamızı tamamladık. Şimdi de Ford Trucks’ın Avrupa’daki büyümesinde stratejik öneme sahip, Avrupa’nın en büyük ağır ticari pazarı olan Almanya’ya adım atmanın gururunu yaşıyoruz. Stegmaier Group’un hem ağır ticari pazarı uzmanlığı hem de Almanya’da tecrübeleri ile markamızı en iyi şekilde temsil edeceğinden eminiz.

Ford Trucks’ın hedefi tüm Avrupa’ya yayılmak

Almanya’nın Ford Trucks markası için önemli fırsatlar barındırdığına da değinen Turfan, “Avrupa bizim ana ihracat pazarımız ve barındırdığı potansiyel ile büyüme stratejimizde büyük öneme sahip. Almanya, bu stratejinin çok önemli bir parçası. Burada, en verimli taşıma çözümleri sunan modellerimizle yeni müşterilerimize değer yaratacağız. Öte yandan Avrupa’nın tamamında kalıcı bir büyüme gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Almanya’nın ardından önümüzdeki 3 sene içerisinde Avrupa’nın tamamında bulunarak global operasyonlarımızı 55 ülkeye yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Tam donanımlı F-Max 81.000 Euro

Ford Trucks Genel Müdürü Holger Hahn,fiyatlar hakkında verdiği bilgi de ; Fabrika teslimi mevcut en konforlu ekipmanlarla tam donanımlı olan F-Max’in maliyeti 81.000 Euro‘dur.Düşük işletme maliyetlerine ek olarak ucuz parça fiyatları, 150.000 km’de servis aralığı, özel servis paketleri sunuyoruz.Ayrıca servis ve satışın yanı sıra başka hizmetler de sunuyoruz. Bunlar, örneğin esnek finansman seçenekleri, kiralama ve ikinci el desteği.

ACEA üyeleri, 2040 yılına kadar Avrupa’da yalnızca fosil içermeyen ürünler sunmak için bir sözleşme imzaladılar. Ford Trucks da Hazırlanıyor. Kamyonları elektriklendirmeyi planlıyor, aynı zamanda hidrojen sektöründe de yakıt pilleri ve hidrojen brülörleri almayı planlıyor.RWTH Aachen Üniversitesi ile birlikte, otonomlu bir F-Max’ın, teknolojisini test edecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER