Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ve 2022 Yeni Nesil Setra

Ve 2022 Yeni Nesil Setra
13 Temmuz 2022 - 19:53 'de eklendi ve 3250 kez görüntülendi.

Şimdiye kadar sadece test sürüşlerinde görünütülenen Setra bugün yenilenen ComfortClass ve TopClass modellerinin üzerindeki perdeyi kaldırdı.Yeni Setra ComfortClass ve TopClass modellerinin 18-22 Eylül tarihleri ​​arasında görücüye çıkması bekleniyor. 

 

Setra küçük dokunuşlar!

Premium şehirler arası ve turist otobüslerinin üreticisi Setra, geçtiğimiz yıl ve ay Türkiye ve Arupa yollarında test edildiğini yazmıştık. Sadece tasarım açısından değil, teknik içerik açıdan da 500 serisinin 10 yıldan daha uzun bir zaman önce tanıtıldığı göz önüne alındığında, makyaj zaten yapılmıştı. Aradan geçen zaman içinde tasarım pek değişmedi, ancak o tarihden beri LED lambaları gibi gelişmeler otobüs endüstrisin de kopya olarak çok kullanıldı. Bu nedenle Setra, ComfortClass ve TopClass modellerinin görünümünü biraz daha küçük dokunuşlarla yeniden yorumlamış.

Yüz değişikliği ile birlikte yan cam çıta altlarına büyük yazılar, ön cephede ise alt kısımda yer alan ince krom çıta kaldırılarak yerine krom çerçeve çıtalar ile yeniden küçük dokunuşlar yapılmış. Farlar değişimden etkilenmemiş olsa da,LED gündüz sürüş farları ve sinyal lambaları da fiber optik ile değiştirilmiş.İlk seri 500 serisinde kalın olan sinyal farları yeni seri de daha ince olarak karşımıza çıktı.

Kısaca tasarımda yeni yüzüyle Setra iki seride de iyi bir görünüme sahipti. Son tasarımı küçük dokunuşlar ve ayrıntılarla görünümlerini çok daha güçlü bir şekilde vurgulanmış olsa da ”Dağ Fare Doğurmuş” dedirtiyor .Ancak teknik ve güvenlik yenilikleri ile Setra yine ilkleri sunuyor.

Teknolojik Yenilikler

Damiler’in kazasız sürüş vizyonunu gerçekleştirme amacıyla sunmuş olduğu güvenlik özellikleri ,Setra da özellikle yolcu güvenliğine her zaman özel önem veriyor. Active Sideguard Assist’e (Aktif Yan Görüş Asistanı), önceki sistem ile karşılaştırıldığında potansiyel olarak hayat kurtarabilecek farklı işlevler eklenmiş. İkinci nesil Active Sürüş Asistanı (ADA 2) Yeni ComfortClass ve TopClass, sürücünün dikey ve yatay yönlendirmesi ile belirli koşullar altında sürücüye aktif olarak yardımcı olmasının yanı sıra, öndeki araçla olan mesafeyi de otomatik olarak korumasını sağlıyor ve ayrıca yaya algılama özelliğine de sahip, kombine radar ve kamera sistemi kullanarak çalışan Active Brake Assist 5 (Aktif Fren Asistanı 5) ile donatılmış.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER