Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

VDL Van Hool’u Satın Aldı

VDL Van Hool’u Satın Aldı
11 Haziran 2024 - 10:31 'de eklendi ve 634 kez görüntülendi.

VDL Van Hool’u satın aldı

VDL Groep, Flaman otobüs üreticisi Van Hool otobüs grubunu tamamı ile satın aldı. Satın alma, Avrupa otobüs endüstrisinde yaklaşık 1.600 çalışanı da işini kaybetmeyecek

Koningshooikt’deki (Belçika) Van Hool tesisi için yaklaşık 250 Van Hool çalışanı işe alındı. Sendikalarla çalışma koşulları konusunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca VDL Groep, Van Hool’un yanı sıra yaklaşık 1.350 kişiyi istihdam eden Kuzey Makedonya’daki Van Hool otobüs fabrikasının tüm fikri mülkiyet, tasarım hakları, yazılım, ürün adları, alet ve makineleri satın alacak.

VDL Groep Willem van der Leegte Başkanı ve CEO’su: “Van Hool’un bazı kısımlarını satın alabildiğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu bileşenler, otobüs faaliyetlerimize katma değer sunarak otobüs üreticisi olarak konumumuzu daha da güçlendirmemizi sağlıyor. Amerikalı ortağımız ABC Companies ile stratejik ortaklık, uluslararası faaliyetlerimizi daha da şekillendirmemizi sağlayacak.”

De Tijd : “VDL’nin sonunda Koningshooikt’te kaç kişiyi istihdam edeceği ve şirketin orada tam olarak ne inşa edeceği ancak devralma resmi olarak tamamlandıktan sonra netleşecek. Bu yılın başlarında VDL, 300 ila 600 kişiyi işinde tutabileceğini söyledi”.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER