Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Van Hool’den Emisyonsuz 7 Farklı Otobüs

Van Hool’den  Emisyonsuz 7 Farklı Otobüs
08 Haziran 2022 - 16:58 'de eklendi ve 1175 kez görüntülendi.

Belçikalı otobüs üreticisi Van Hool, 75. yıl dönümünde A serisi adı verilen emisyonsuz yeni bir otobüs serisi piyasaya sürerek kutluyor.Van Hool, her türlü otobüsü üreten bağımsız bir Belçika şirketidir. Şirket 1947 yılında kurulmuştur ve merkezi Koningshooikt’tedir. Ürünler ağırlıklı olarak Avrupa ve Kuzey Amerika pazarları için geliştirilmiştir. Şirketin, çoğunluğu kuzey Makedonya’daki Koningshooikt ve Üsküp’teki üretim fabrikalarında ve çalışan sayısı 3.500 kişi.

Van Hool tamamen yeni %100 sıfır emisyonlu otobüs serisinin ilk baskısını Paris’teki European Mobility Expo 2022’de tanıttı. Seçilen aktarma organı ZF AxTrax iken, akü modülleri Akasol tarafından sağlanıyor ve 490 kWh’ye kadar güç sağlayabiliyor.

7 FARKLI SEÇENEK

Emisyon özgürlüğü ile ilgili Van Hool, üç seçenek sunuyor.Bu üç seçenek içinde akülü elektrik, yakıt hücreleri ve troleybüs bulunuyor.Paris’te sergilenen Van Hool A12 Battery Electric, yalnızca sıfır emisyonlu güç aktarma organları ile donanımları ve ayrıca 12 metre 13 metre 18 metre ve 24 metre uzunluğunda 4 seçeneğe sahip.A serisi otobüsler ayrıca 2 kapıdan 5 kapıya kadar sipariş edilebiliniyor.Yeni A serisinin resmi duyurusundan önce Van Hool’un toplam 162 otobüsü için 13 siparişi almıştı

VAN HOOL A OTOBÜSLERİ

Yeni A serisinin tasarımında ve geliştirilmesinde otobüslerin ağırlığına, sürdürülebilirliğine ve modülerliğine özel önem verildi.Yüksek mukavemetli paslanmaz çelik, düşük ağırlıklı kompozit malzemeler ve sürdürülebilir yapıştırma teknikleri kullanılarak yapısal ağırlık tasarrufu sağlandı.

Aküler, klima ve kontrol sistemleri gibi parçaların entegrasyonu için otobüsün kendini taşıyan sandviç çatısına modüler bir sabitleme sistemi yerleştirildi.

Yeni A serisinin tasarımı, öndeki aerodinamik şekli ile karakterize edilir. Geniş ön cam hem sürücü hem de yolcular için optimum görüş sağlar. Otobüsler, gündüz sürüş farlarına sahip en yeni nesil LED farlarla donatılmıştır.

Büyük arka cam, doğal ışığın içeri girmesine izin verir. Ayrıca arka kısımda en yeni nesil LED farlar kullanılmış. Arka paneldeki geniş erişim kapağı, otobüsün teknik bölümüne kullanıcı dostu erişim sağlar. Büyük yan camlar, otobüse giren doğal ışık miktarını artırarak aydınlık bir iç mekana katkıda bulunur. Otobüslerin geniş yolcu kapıları, yolcuların biniş ve inişlerini kolaylaştırıyor. Sürücü için, standart olarak bol miktarda saklama alanına sahip kapalı bir kabin bulunuyor.

Verband Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV) standartlarını karşılayan ergonomik kabin, sürücüye aracın tüm özelliklerini bir bakışta görme imkanı vererek genel güvenliği artırır. İç mekan iklimi, ısı pompası teknolojisine (kondansatör olarak su ile) ve çekiş ısı geri kazanımına dayanan ve klasik bir ısı pompasına kıyasla enerji tasarrufu sağlayan merkezi bir çatı hava kanalından şartlandırılmış havanın geldiği benzersiz bir sistem tarafından düzenlenir.

Van Hool: toplu taşıma için sadece sıfır emisyonlu otobüsler

Filip Van Hool, Van Hool NV CEO’su şöyle açıklıyor: “Yeni A serisini tasarlamanın amacı, şehir içinde kullanılabilecek çevre dostu (yüzde 100 sıfır emisyonlu), konforlu, güvenli, zamansız ve sürdürülebilir bir otobüs serisi bulmaktı. ve Avrupa’da bölgesel ulaşım. Amacımız, ulaşım şirketlerinin, sürücülerin ve yolcuların yüksek beklentilerini karşılamak için entegre yeni bir ürün yelpazesi sunmaktı. Yeni iç ve dış tasarım ve üç farklı güç aktarma organının seçimi, bir yandan son birkaç on yılda edindiğimiz uluslararası deneyimlerle ve diğer yandan toplu taşıma şirketlerinin karşılaşacağı zorluklarla bağlantılıydı. önümüzdeki yıllarda. Müşterilerimiz filolarını çevre dostu hale getirmeye odaklanıyor ve sıfır emisyon peşinde koşuyoruz.TSO (toplam sahip olma maliyeti). Avrupa toplu taşıma pazarında önemli bir rol oynamaya her zamankinden daha fazla hazırız. Artık dört farklı uzunlukta (12m, 13m, 18m ve 24m) ve tamamen sıfır emisyonlu güç aktarma organları ile donatılmış tamamen yeni bir şehir içi otobüs serimiz var: akülü elektrik, yakıt hücresi (hidrojen) ve troleybüs.”

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER