Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Van Hool Yeni T Serisi Otobüsler

Van Hool Yeni T Serisi Otobüsler
13 Temmuz 2023 - 18:35 'de eklendi ve 742 kez görüntülendi.

Yeni T Serisi Alicron, Acron ve Astron, Van Hool Avrupa ve Dünya Yollarına Hazırlanıyor

Yeni Van Hool turistik otobüs serisi T Serisi, mevcut lüks seyahat otobüsleri EX ve TDX’i tamamlamaya hazır. Aerodinamik, tasarım, konfor ve güvenliğe odaklanan Van Hool, hem sürücüler hem de yolcular için olağanüstü bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Van Hool yeni T Serisi , mevcut otobüsleri EX ve TDX’i tamamlamaya hazır. Aerodinamik , tasarım , konfor ve güvenliğe odaklanan Van Hool, hem sürücüler hem de yolcular için olağanüstü bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Van Hool, “Önümüzdeki on yılda Van Hool markasının gidişatını belirleyecek bir araç”, olduğunu belirtti. Seri, T Alicron , T Acron ve T Astron tek katlı modellerden oluşuyor.

Pazara sunulacak ilk otobüsler 12-13 metre uzunluğundaki Van Hool T Alicron olurken, 10 ila 14 metre uzunluğundaki T Acron serisi de olacak . T Astron ise 13 ve 14 metrelik uzunluklarda yollarda olacak.

Motor özellikleri açısından Van Hool otobüsler, Paccar-DAF tarafından tedarik edilen EURO6 NG nesline ait motorlarla donatılmış ve İki seçenekde 11 litre ve 13 litre motorlar sunulacak. Bu motorlar 270 kW (367 beygir gücü) ile 390 kW (530 beygir gücü) arasında tercihe göre değişiyor. 

Van Hool T, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman (ZF TraXon) ve otomatik şanzıman (ZF EcoLife ve Allison) seçenekleri sunuyor.

Van Hool T Serisi, aerodinamik, tasarım, konfor ve güvenlik

Van Hool, otobüslerinin aerodinamik verimliliğini artırmak için önemli çabalar sarf etti . Kenarları yumuşatarak, yuvarlatılmış bir ön cam tasarımı benimseyerek, ışıkları gövdeye entegre ederek ve kanatçıklar ile tavan spoylerini birleştirerek rüzgar türbülansını ve gürültüyü azalttılar. Bunun sadece yakıt verimliliğine katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda hem sürücülerin hem de yolcuların konforunu artırdığına dikkat çekiliyor.

Van Hool T’nin en çarpıcı tasarım özelliği, şekli ve eğimi maksimum hava akışıyla tamamen tutarlı olan özellikle dışbükey ön camdır. Aracın ön tarafında, alt taraf burada da hava türbülansını en aza indirgemek için pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Bu çarpıcı aerodinamik düzenleme sayesinde rüzgar gürültüsü de minimumda tutuluyor.

T serisi, yenilenmiş bir tasarıma sahiptir . Çarpıcı bir krom şerit, gövdeyi pencere camından ayırarak serinin adını vurgular. Parlak siyah yüzeyler ve LED teknolojili ışıklar, çağdaş ve sofistike bir görünüm yaratıyor. İç mekan şık siyah yüzeylere sahiptir ve sürücü iş istasyonu açık renkli bir tavan, dijital ışık paneli ve iyileştirilmiş bir multimedya sistemi ile yeniden tasarlanmıştır.

Daha hafif koltukların tanıtılması (koltuk başına 5 ila 6 kg tasarruf ile) ayrıca otobüslerin toplam ağırlığının azaltılmasına da katkıda bulunur. Koltuğun sırtlığın eğimi ile hareket etmesini sağlayan “beşik” fonksiyonu ile yolcular konforlu bir yatış deneyimi yaşayabilirler. Baş üstü bagaj bölmeleri, daha hafif eşyalar için yeniden tasarlanarak kabin alanını en üst düzeye çıkardı ve hava sirkülasyonunu iyileştirdi. Daha geniş giriş merdivenleri ile biniş ve inişler kolaylaştırılmıştır. Ayrıca yeni klima sistemi, daha sessiz ve daha keyifli bir yolculuk sağlıyor.

Van Hool, gelişmiş güvenlik özelliklerini T serisine entegre etmek için yay ve yol kullanıcılarının varlığı konusunda sürücüleri uyaran teknoloji, Dönüş Asistanı ve aracın önündeki yayaları algılayıp sürücüyü uyaran Yaya Çarpışma Uyarısı (PCW) gibi yeniliklere sahip. Otoyol İzleme Uyarısı, öndeki araçlarla güvenli takip mesafenin korunmasına yardımcı olan ve son olarak Dönüş Sinyali Hatırlatıcı, sürücülerin aktif dönüş sinyallerinin farkında olmalarını sağlayan. Ayrıca, Sürücü Uykululuk Gösterge sistemi, sürücü yorgunluğunu izleyerek gerektiğinde sesli ve görsel alarmları gibi özelliklere de sahip.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER