Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

ULUSLARARASI OTOBÜS YARIŞMASI SONUÇLARI

ULUSLARARASI OTOBÜS YARIŞMASI SONUÇLARI
16 Ağustos 2018 - 19:44 'de eklendi ve 5202 kez görüntülendi.

ETM Verlag, ticari araçlar dergisi ”Lastauto Omnibus” ile ünlü otobüs karşılaştırma testi Uluslararası Otobüs Yarışması’nda 22 Haziran da başlayan, 13 metrelik üç markanın otobüsü,bir gazeteci ve uzman jüri tarafından test edildi ve sonuçları belli oldu.

ULUSLARARASI OTOBÜS YARIŞMASI 2018

Ve Kazanan…

Mercedes Benz Türk Üretimi Yeni Tourismo, 13 metrelik otobüsler sınıfında  Almanya da bağımsız IBC kuruluşu ve jüri tarafından karşılaştırma testlerinde birinci seçildi.Yarışmanın ikinci markası ise Man Türkiye üretimi  Yeni Lions Coach ,üçüncü markası ise İspanyol kasa üreticisi Irızar Yeni i6 S oldu.

2018’in en zorlu otobüs testi, üç adet 13 metre otobüs arasında Almanya da yapıldı.Karşılaştırmalı testlere Irizar, MAN,Mercedes-Benz’in 13 metre otobüsleri katıldı.Yoğun ve zorlu sürüş koşulları altında gerçekleşen testler ; 1.200 kilometre yol üzerinde şasi,karoser,motor ve şanzıman,yolcu konforu,akustik ses gürültü ölçümleri,yakıt tüketimi,sürüş davranışı verimlilik ve servis kolaylığı,fren mesafeleri, güvenlik sistemlerinin işlevi ve multimedya sistemlerinin gücü gibi konular dikkate alındı.

Otobüs Otoritesi Test Uzmanlarının Test Sonucu Görüşleri

” İrizar İ6 S İntegral ;

3.75 metre yüksekliğinde ve 12.92 metre uzunluğunda (48 koltuk)DAF MX-11 motor ve 450 hp (2,300 Nm) ve 12 vitesli yeni, otomatik ZF Traxon şanzıman ile yeni DAF aktarma organları bulunuyor. Bu nedenle PPC (Tahmini Güç Aktarma Sistemi Kontrolü) gibi modern verimlilik programları test edildi.Tipik olarak İspanyol tasarımı ve biraz ayrıntıları olan tam dijital şoför mahali, sade bir işçilik hostes koltuğunun konumu,yolcu koltuklarının konforlu ve sağlam olmaması eksik yönler olsa da otoyol da 1.200 kilometrelik testlerin ardından, keskin bir Şasi ile virajlarda güvenli ve olmasının kolaylığı, aracın iç kısmında hiç rüzgar sesi olmaması,motor bakımının çok kolay olması…İrizar burada en yüksek skoru olan 13 Metre otobüs sınıfında kendini kanıtlamış oldu.

Man Yeni Lion’s Coach C

2,550 genişlik ve 3,870 metre yüksekliğinde (48 koltuk) D26 420 beygir gücünde 12 vitesli otomatik şanzuman ile uyumlu ve sessiz ancak otoyolda hızlı sürüş yaparken, MAN sessiz bir yarışmacı değil.Güvenlik kavramı Man Yeni Lion’s Coach C Mercedes Benz Yeni Tourismo’ya göre hayal kırıklığı ve bugün pek çok nitelikle yenilense de hala zayıf.

Araç tekrar tasarlanmış (arka kaputun siyah boyası çabuk solmaya müsait ve portakal kabuğu gibi) ama aslında makyajdan öte bir baştan tasarım değil.Zaten başarılı olan şaseye eklenen adaptif şok emicilerle konfor artmış.Şase sayesinde sürüş özellikleri Mercedes Benz Yeni Tourismo’ya yaklaşmış.Öte yandan Eskiden kalma modası geçmiş şoför mahali gece görüntüsü kusursuz, ama maalesef ekranlar küçük ve dar muavin bölümü İrizar İ6’da olduğu gibi olumsuz.Yeni lions coach bütünüyle yeni değil ! Otobüsün güçlü tarafı yolcu konforu.Koltukları da oldukça başarılı kliması da.Motoru ve tam yenilenmemesi ile rakiplerine göre geride kalıyor.

Mercedes-Benz Yeni Tourismo 16

2.550 genişlik/3.680 mm metre yüksekliğinde 335 k W/456 beygir (48 koltuk) OM 470 Mercedes Yeni Tourismo Ön Actros farları ve arkadaki Citaro duracak ve fren farları ile otobüs ailesinin baskısını üzerinde taşıyor bu yıllardır da böyle bir karmadır.Kazanan hiç bir hata yapmaz ve yapmadıda. Güvenlik ve şoför konularının dışında, hiç kimse Mercedes Benz’i geçemedi.Maksimum güvenlik özellikleri ve mükemmel sürüş tepkileri geniş şoför mahali ve geniş ekranlar,bir test aracına göre neredeyse lükstü.

Ancak Yeni Tourismo iç ve yolcu konforu açısından,oldukça muhteşem olmasa da liderliği ele geçiriyor.Güçlendirilmiş 456 beygir gücüne sahip olan ve daha fazla verimlilik için tasarlanan OM 470, Eco-roll motoru ile (bu motor) 2014 yılında piyasaya sürülmüş olsa bile, yalnızca seyir kontrolü sırasında çalışsa bile, düşük performansla birlikte, hassasiyeti ve performansı ile her şeyden önce kendini ikna ediyor. Şirket içi sekiz ileri Powershift şanzıman, 12 vitesli ZF kutuları kadar geniş bir vites yelpazesi sunamasa da, ancak seçilebilir dinamik mod ile bağlantılı olarak, dişli çarkı neredeyse tüm durumlarda yüksek çalışma konforunu oynayabilir.
Tourismo’nun tüm niteliklerinin toplamı, iki rakibin hiçbiri kadar egemen değil.Burada, Mercedes harika bir iş çıkardı ve esnek bir orta boy modeli ile Travego’nun izlerini taşıyarak çok olgun bir otobüs olduğunu gösterdi ve Her durumda, IBC 2018’in layık bir kazananı oldu.

Fotoğraflar: Richard Kienberger

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER